Ei bine, poate că design-urile de mai jos nu sunt chiar pe gustul tuturor, însă trebuie să recunoaștem că o investiție într-o astfel de piesă de mobilier ar avea o mulțime de avantaje. O cameră de zi spațioasă și relativ simplă ar fi imediat invadată de îndrăzneala și creativitatea emanate de proaspăt achiziționata bibliotecă. Iar pentru puțină inspirație și o zi de joi colorată, am ales să vă prezint mai jos cele mai uimitoare și de bun gust modele de rafturi și biblioteci pe care am reușit să le găsesc.
Personal, simt nevoia să găsesc și un dram de utilitate în cadrul lucrurilor ce mă încojoară, așa că mi-ar fi greu probabil să îmi dispun colecția de cărți sub forma unui teanc, precum în cea de-a 4-a poză. Nici nu vreau să îmi imaginez cât mi-ar lua să scot o carte aflată în partea inferioară a teancului… Cât despre modelul circular, care este într-adevăr deosebit ca și restul, are dezavantajul spațiilor mult prea mici. Din punct de vedere funcțional, nu văd să am foarte multe posibilități să îmi introduc toate edițiile Hardcover, spre exemplu.
În schimb, biblioteca sub formă de copac ar fi o alegere mai mult ca perfectă! Exprimă îndrăzneală și multă imaginație, te inspiră, este fresh și cât se poate de utilă, în condițiile date. Mai că m-aș apuca să o reproduc și să dispun de propria mea bibliotecă personalizată.
Aveți idee dacă putem găsi și noi astfel de rafturi și biblioteci în România?
Care este varianta pentru care ați opta voi?
Visați și la alte design-uri pe care ați vrea să le împărțiți și cu noi?
Declar ziua de azi ca fiind joia creativității, așadar aștept cu nerăbdare să vă cunosc ideile! =)
Tweet
Banuiesc ca pentru noile generatii pentru care 10 carti inseamna deja o biblioteca serioasa, rafturile alea sunt foarte potrivite.
Într-adevăr, ar fi greu ca o astfel de bibliotecă să fie și singura din locuința oricărui pasionat de lectură. Este mai mult vorba de designul lor deosebit care le fac atât de speciale. Eu aș folosi o astfel de bibliotecă/raft pentru cărțile mele preferate, spre exemplu.
Oh, dar asta e doar o etichetă. La fel ca prostia celor de la bac. Evident că nu toți citesc, nu se întâmpla nici acum cincizeci de ani, și nu se întâmplă pe nicăieri.
eu as prefera biblioteca in forma de copac mai ales ca sunt student la ecologie si protectia mediului, si cred ca ar incape cele vreo 50 de cartii din care majoritate sunt scrise de stephen king:)
Desi poate meseria (arhitect) m-ar face sa fiu tentata de formele acelor biblioteci, dincolo de ele pentru mine biblioteca ideala ar fi cea in care sa incapa toate cartile pe care mi le-as dori si pe care le-as avea vreo-data. Asa ca poate mi s-ar parea mai interesanta o biblioteca a mea proprie poate mai putin spectaculoasa ca forma dar care sa fie dotata cu o inteligenta artificiala care sa-i permita sa-mi ofere instant cartea pe care mi-o doresc… 🙂
Din păcate nu pot mări imaginea cu biblioteca rotundă, dar mă atrag formele circulare. Arată așa bine!
Dar, în spiritul practic cu care am fost obișnuită, îmi place ultima. Pare că se mișcă, nu e un corp, e un corp cu viață. Asta mă inspiră 🙂
Ada, acum ai vrut să te lauzi că citești sau ce? Din punctul meu de vedere, Lucian are dreptate, noile generații sunt mai interesate de Facebook si MySpace decât de o carte bună. Și totuși, cel mai probabil când a zis noile generații nu s-a axat neapărat pe generația ta, ci pe întreaga generație de la apariția televiziunii prin cablu până la iPad. Oricum, bibliotecile de mai sus reprezinta mai mult piese de mobilier(un loc pentru cărțile preferate așa cum zice și Andreea mai sus sau o bună bibliotecă pentru cei care atunci când vor să cumpere un bibelou intră într-o librărie) decât un mod inteligent de a depozita cărți.
Nu voiam să mă laud. N-are niciun sens. Doar că tot aud „noua generație” de parcă „vechea generație” era cu nasul numai în cărți. Normal că e tentația internetului. dar sunt si care citesc online. Aici dispare biblioteca. În fine, „noua generație” e așa, măcar puțin, și din vina „vechii generații”. Lucian are dreptatea lui, evident. Fiecare o are pe a lui.
Speram ca in epoca cartilor digitale, spre care ne duce editura Nemira, sa nu mai am nevoie de rafturi de biblioteca.
Se pare, spre dezamagirea mea, ca m-am inselat.
Nu vine nici o epoca a cartilor digitale
din bibliotecile prezentate aș prefera și eu pe cea din ultima poză. Totuși când îmi voi cumpără o bibliotecă aș dori una simplă din lemn masiv din perete în perete și până în tavan cu rafturi pe mărimile cărților. Doar așa voi avea unde să pun cele peste 1500 de titluri din bibliotecă (de acum) fără să ocup o cameră întreagă.
În privința unor astfel de biblioteci cred că se pot face comenzi la atelierele de mobilă. Costă puțin mai mult, dar cred că se pot face și în ateliere din România. cel puțin modelul din poza 4 se poate face fără probleme.
Imi place foarte foarte mult biblioteca-melc. Ma inspira la recitirea cartilor bune, si ma duce cu gandul la Marile Idei, Marile Teme ale vietii, care se repeta/reiau in diferite forme in alte opere.