Ieri, în prima zi de concurs, am văzut câţiva zeci de detectivi pricepuţi şi, să nu uităm, rapizi. 😛 Ei au găsit primul fragment de poveste în pagina romanului Blaze, de Stephen King. Dacă a fost greu sau uşor, asta o ştiţi cel mai bine voi. Vă spunem sincer, nouă ne place jocul şi deja începe să ne pară rău că nu putem participa. 😀
Începem ziua a doua cu indiciul din e-mail. Vom trimite newsletterul în curând. Dacă nu v-aţi înscris deja în concurs aveţi acest link la dispoziţie. O arhivă a tuturor fragmentelor de poveste puteţi găsi în pagina Agenţiei de lecturi particulare.
Ştiţi ce aveţi de făcut astăzi după ce primiţi e-mail-ul, nu?
- Citiţi indiciul cu atenţie şi începeţi căutările.
- Dacă aţi găsit fragmentul de poveste reveniţi pe această pagină şi adaugaţi rapid un comentariu cu adresa (link-ul) la care aţi găsit fragmentul şi fragmentul propriu-zis
- Premiile se acordă numai celor mai rapizi doi detectivi de lecturi particulare:
- Locul 1 : Bon valoric 30 lei (cu care va puteti cumpara carti Nemira) si un tricou Suspans.ro.
- Locul 2: Bon valoric 20 lei.
Mult succes la căutări! Indiciul este ceva mai dificil astăzi. 😀 Aşteptăm newsletterul…
UPDATE: Avem aşadar doi câştigători. Cel mai rapid a fost Cristi, urmat la scurt timp de Adina. Felicitari câştigătorilor de astăzi! Povestea începe să se dezvolte; avem o intrigă, aveţi cuvântul. 🙂
@Alexandrina, probabil ora nu e aceeasi la minut, dar tot undeva pe la 12-13 si ceva a fost, ora la care unii dintre cititori lucreaza 🙂
Invidios in niciun caz, vreau doar sa fie corect, fara sa favorizeze pe nimeni.
@All: noi incercam sa trimitem totul (postul pe blog, fragmentul pe site si newsletter) in acelasi timp, stam mai ceva ca la Formula 1 cand schimba aia cauciucurile. Dar pana si acolo mai fura Schumacher startul, lol.
Cristi a fost superingenios SI norocos, dar nu a incalcat nici o regula. A stat cu ochiul pe siteurile noastre si a gasit.
Ora va varia, astfel incat toti sa aiba sanse egale. E si chestie de noroc, nu avem cum sa luam in calcul programul fiecaruia.
@Crocodilu
Poate nu castigi bonusul zilnic, dar ai sanse enorme sa castigi marele premiu 😀
Sure you do.
Adunati raspunsurile pe parcursul intregii zile si trageti la sorti seara 🙂
Gata, cu asta am incheiat, bafta tuturor, sa-mi ziceti si mie care-a fost criminalu 🙂
Nu ajung mailurile simultan. Eu am avut norocul sa fiu la PC cand a venit mailul,am intrat imediat,am citit,imediat m-am gandit ca trebuie sa fie vorba de MDP,am intrat pe wikisf,am copiat articolul si l-am postat aici…imposibil sa imi fi luat mai mult de 2 minute totul. Si Cristi a postat raspunsul cu 9 minute inaintea mea. Nu e asa important,pe mine chiar ma distreaza concursul,ideea de a gasi cat mai repede ascunzatoarea articolului,insa vroiam sa anunt chestia asta. Stiu ca nu aveti ce face,insa vad ca aici e o mica disputa,unii zicand ca mailurile ajung simultan,altii ca nu,si vroiam sa aduc o dovada celor din urma. Toate bune 🙂
@Cristi – Aha, miselule 🙂 bine lucrat.
In alta ordine de idei, banii mei sunt pe Pricajan, faptul ca a fost deja umilit si lovit de victima imi sugereaza o animozitate anterioara 🙂
Indiciul 2.
Alexandru Popp este un tânăr geniu, dar un caracter execrabil. Poet recunoscut la numai 27 de ani, a publicat deja numeroase traduceri și două volume de proză scurtă. Un adevărat copil teribil al lumii literare, în prezent lucrează la un roman, lăudându-se apropiaţilor că a primit deja mai multe oferte de publicare doar pe baza unui manuscris parțial.
În seara dinaintea crimei, după cină, Popp le propune celorlalți cinci „o lectură care-i va da pe spate”. Strălucita lucrare este chiar romanul la care lucrează. Interesul auditoriului se lasă așteptat, dar Popp insistă. Pe parcursul lecturii bea nervos pahar după pahar de whisky. Lectura nu este primită cu prea mult entuziasm. În timp ce Mircea Pricăjan citeşte din când în când dintr-un articol de ziar, Diana Morărașu și Antuza Genescu discută în șoaptă, iar Eddie Pandele își vede netulburat de lucrul la blog, cu laptopul în brațe. Singurul care urmărește textul este Cătălin Badea-Gheracostea, însă numai pentru a insera câte o remarcă ironică la fiecare două, trei fraze din roman.
La sfârșitul lecturii, Eddie aplaudă cu subînțeles, în timp ce majoritatea auditoriului izbucnește în râs. Rezultă un scandal teribil în care Popp își insultă, rând pe rând, toți colegii. Se distanțează de munca la revistă spunând că este obligat din cauza părinților care au risipit o avere să-și irosească geniul pe astfel de munci „de jos”. Lui Mircea îi aruncă în față că el, Alexandru Popp, trebuia să fie numit redactor-șef și îl consideră incapabil să conducă echipa.
În timp ce tirul se îndreaptă asupra lui Eddie și activităților „ușuratice” de scris pe blog și „dat pe net”, Antuza Genescu şi Diana Morărașu intervin şi îl acuză pe Popp că se ţine doar de scandaluri şi clevetiri, fiind cunoscut că în trecut a încercat să le strice relaţiile cu editurile cu care colaborează, recomandându-se ca un mult mai potrivit traducător pentru anumiţi autori atribuiţi „altora”.
Popp îşi iese din minţi, iar Mircea renunță la atitudinea pasivă de până atunci și încearcă să îl calmeze. Dar Popp devine şi mai violent, îl împinge pe Mircea, care se loveşte cu spatele de masă, şi ameninţă pe toată lumea cu vătraiul care stătea rezemat de şemineu. Cătălin Badea-Gheracostea se înfurie la rândul său, ameninţându-l pe Popp că dacă mai face pe nebunul o să primească el un vătrai după ceafă.
Din fericire cearta se încheie fără evenimente. Popp aruncă vătraiul cât colo, după care urcă în cameră, blestemându-i pe toţi.
Criminalul este Mircea Pricajan! 😀