Almanahul Anticipaţia 2013, salt către viitor

anticipatia

După 30 de ani, Editura Nemira a relansat brand-ul Anticipaţia în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus 2012, iar de atunci încoace, Almanahul Anticipaţia, alături de celelalte produse editoriale reunite sub aceeaşi cupolă au menţinut treaz interesul tuturor celor interesaţi de literatura științifico-fantastică şi de popularizare a ştiinţei.

Constituind punctul de întâlnire dintre ştiinţă, ficţiune şi eseu filozofic, colecţia Anticipaţia are ca miză reafirmarea ca fenomen publicistic care să stimuleze generaţii la rând de scriitori şi să determine o adevărată mişcare, atât în sfera literaturii cât şi în cea a anticipaţiei de tip ştiinţific.

Despre Almanahul Anticipaţia 2013 se știe deja că a fost cel mai bine vândut titlu al editurii Nemira în cadrul Târgului Internațional Gaudeamus, şi a fost distins cu premiul pentru Cea mai bună carte a anului 2012 în cadrul Galei Comunicații Mobile, ceea ce demonstrează încă o dată că domeniul SF&F este încă, și din ce în ce mai mult, apreciat de români.

Plasată sub semnul nevoii de gândire prospectivă la început de mileniu III, ediţia din 2012 a publicaţiei, al cărei director onorific este Alexandru Mironov, cunoscutul scriitor şi realizator de emisiuni de televiziune, priveşte în avangarda ştiinţei şi a literaturii speculative de azi, beneficind de contribuţia unor personalităţi din lumea ştiinţei.

Acestora li se alătură scriitori SF din România şi din străinătate, pe care cititorul îi poate (re)descoperi în trei sute de pagini color. Dosarul care tratează pe larg fenomenul singularităţii reuneşte semnăturile unor somităţi precum Vernor Vinge, Rudy Rucker şi William Gibson, România fiind reprezentată de cunoscuţii Dan-Mihai Pavelescu şi Liviu Radu.

Proiectul „Anticipaţia“ recuperează o tradiţie singulară în România, propunându-şi să provoace deopotrivă sensibilitatea şi inteligenţa cititorilor preocupaţi de posibilităţile de a sonda prezentul în continuă mişcare şi de anticipa viitorul.

Dacă vrei să te numeri printre cei care au curaj să păşească în viitor, dacă îţi pui întrebări, dacă te frământă subiecte aflate la confluenţa dintre ştiinţă şi filosofie, dacă vrei să citeşti literatură consacrată sau, din contră, literatură proaspătă, modernă, atunci vei găsi tot ceea ce cauţi în Almanah. Săptămâna aceasta, Nemira te provoacă să păşeşti în viitor cu o reducere de 50% pentru Almanahul Anticipaţia.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *