Fanii SF vin în toate formele şi culorile. Absolvenţi de litere sunt probabil în căutarea lui fiction peste tot, chiar şi în science. Filosofilor se plac dilemele morale şi experimentele mentale ce se joacă cu alte lumi. Istoricii ideilor studiază distopiile şi schimbările de mentalităţi (cu surprindere am aflat că Sorin Antohi a fost unul dintre membrii fondatori ai cenaclului Quasar din Iaşi în 1979). Inginerii pun SCIENCE lângă fiction, cum altfel. Iar alţii vin din domeniul artelor… nu prea ştiu de ce, poate pentru că SF-ul de calitate e frumos pur şi simplu.
Însă unii dintre ei nu găsesc în literatură doar o sursă de plăceri rafinate sau o formă de escapism. Se şi întorc cu intuiţiile SF-ului în domeniul lor de activitate. Astfel, sub inspiraţia seriei Heechee de Frederick Pohl, Thomas P. Kelly a generat un nou curent în arta sticlarilor. Ştiu că sună ciudat, dar ce a rezultat e cu totul şi cu totul remarcabil:
Lucrările sale au preţuri începând cu 300 $ (vazele), iar preţul mediu pentru o sculptură Heechee este în jur de 700$. Parcă văd că se iniţiază o chetă la SRSFF pentru decorarea sediului cu sculpturi Heechee 😛
Tweet
Noi avem deja sediul in intregime Heechee, doar vazele sunt obisnuite, din plastic de provenienta terestra :))
Si nu va cade fundul cand stati pe scaunele alea? 😛
foarte reusite “sticlariile”…imi plac asa colorate..cu pretul e alta treaba 😀
Tipul e celebru si lucreaza la una dintre cele mai cunoscute case de arta a sticlarilor. Fiecare e facuta manual si e unicat. Dupa standardele unui american, mi se par ok ca pret.
Asupra mea au un efect oarecum hipnotic, mi se pare ca sunt in miscare si ma pierd in ele.
Bine ca nu exista in realitate Heechee! 😀 altfel inregistram ceva pierderi in staful editurii! 😀
Si cind apare obiectul de arta numit ” Analele Heechee”?
Stie cineva cand apare Analele Heechee? Am facut “greseala” sa citesc primele 3 volume sin serie si am devenit dependent 🙂
Foarte frumos …
imi place ce vad aici 🙂