Astăzi, 22 iulie, editura Nemira împlineşte 24 de ani de activitate. Descoperă surpriza pe care ţi-am pregătit-o pe nemira.ro!

EDITURA NEMIRA sărbătoreşte astăzi 24 de ani de activitate editorială de la înfiinţarea ei, pe 22 iulie 1991, de către Valentin Nicolau, fiind una dintre primele edituri independente din România post-decembristă. Fondatorul ei a promovat încă de la început nume importante din cultura şi literatura română de astăzi. Astfel, la Nemira au debutat Horia-Roman Patapievici, cu volumul de eseuri Cerul văzut prin lentilă, în acelaşi an, a fost publicat post mortem, Ioan Petru Culianu cu monografia Mircea Eliade, apoi Radu Aldulescu, Lucian Vasilescu, Petre Barbu sau Radu Jörgensen.

Portofoliul de autori români clasici sau contemporani publicaţi de Valentin Nicolau îi cuprinde pe scriitorii Mircea Nedelciu, Mircea Horia Simionescu, Ştefan Agopian, Ion Băieşu, George Banu, Sorin Antohi, Paul Goma, Şerban Foarţă, Simona Popescu, Mihai Sin sau Emil Brumaru. Povestea Nemira continuă însă şi, odată cu aniversarea a 24 de ani de la înfiinţare, se lansează concursul de debut în proză care va purta numele “Valentin Nicolau”, în memoria fondatorului editurii. Toate detaliile despre participare şi selecţia manuscrisului câştigător vor fi anunţate săptămâna viitoare.

Nu în ultimul rând, tot astăzi, cu această ocazie specială, puteţi beneficia de reducere generală de 50% la lecturile voastre preferate pe nemira.ro. Vă dorim lectură plăcută!

ziua-nemira-600p400

1 Comentariu

  1. mada 22/07/2015 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *