“Best SF ever” sau “2001: Odiseea spaţială” de Arthur C. Clarke

club-lectura600p400

Luni, 22 iulie, ora 19.00, în mansardă librăriei Cărtureşti Verona va avea loc o nouă întâlnire a Clubului de lectură Nemira. De această dată, cartea ce va sta la baza discuţiilor este 2001: Odiseea spaţială de Arthur C. Clarke.

«2001: Odiseea spaţială este romanul science-fiction chintesenţial – abundă în viziuni glorioase despre viitor şi intrebări filozofice asupra locului omenirii în univers.» Interzone

Cartea 2001: Odiseea Spațială a fost scrisă în urma scenariului la care scriitorul Arthur C. Clarke a lucrat împreună Stanley Kubrick. Timpul şi puterea, atât a cărţii, cât şi a filmului, au transformat filmul într-un art movie de referinţă pentru cinematografia universală, iar cartea într-un volum absolut necesar pentru a avea o bibliotecă completă, best SF ever, cum se spune adeseori.

Romanul păstrează acea fascinație a oamenilor față de călătoria în spațiu, teritoriu nou descoperit în acea perioadă. Drumul parcurs de om în evoluția sa, precum și destinația finală a omului ca rasă sunt subiectele pe care scriitorul încearcă să le scoată în evidenţă, mai ales prin intermediul cititorilor săi.

Clubul de lectură Nemira #5 îi va purta pe cititori în lumea lui Arthur C. Clarke – un model de dedicare pentru pasiunea sa – ştiinţa – transpusă şi în cărţile sale. Pasionaţii de SF şi ştiinţă vor avea ocazia să îl întâlnească, indirect, pe cel care a creat « o operă remarcabilă de ficţiune, care ţese meticulos un ambient extraterestru fascinant. » Publishers Weekly

Cei care vor să participe în Clubul de Lectură Nemira se pot înscrie accesând următorul link. Pentru informaţii legate de întâlnirile cititorilor, cărţile puse în discuţie în fiecare lună şi nu numai, pagina de Facebook a Clubului de lectură Nemira stă la dispoziţia tuturor.

Poveştile sunt cu atât mai frumoase, cu cât ai pe cineva cu care să le împărtășești. Clubul de lectură Nemira este locul unde călătoria spre lumea fascinantă a cărţilor bune începe.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *