Bestsellerul internațional „Cum să oprești timpul” are BOOK TRAILER!

În așteptarea zilei de 20 martie, când vei putea să îl cunoști pe scriitorul britanic – dependent de Twitter – Matt Haig, Editura Nemira ți-a pregătit o surpriză: book trailer pentru bestsellerul internațional Cum să oprești timpul!

Oare Matt Haig și Tom Hazard, protagonistul romanului, au descoperit secretul? Iar dacă răspunsul este „da”, ești pregătit(ă) pentru un treasure hunt misterios, desfășurat pe durata a câteva secole?

Completează formularul și vino să-l cunoști pe Matt Haig!

În Cum să oprești timpul, Tom Hazard este profesor de istorie. În spatele alegerii lui Matt Haig s-au aflat două motive. Primul? Mama lui a fost profesoară timp de 45 de ani. Al doilea? Umorul. Lui Matt i s-a părut amuzant să aibă drept protagonist un profesor de istorie… care este el însuși istorie.

Matt Haig scrie din perspectiva străinului, a martorului. În majoritatea romanelor sale, protagonistul este un outsider ce observă imperfecțiunile societății în care trăiește (sau în care este obligat să trăiască), în timp ce redescoperă frumusețea și fragilitatea unei vieți obișnuite.

În călătoriile sale, Tom Hazard se întâlnește cu William Shakespeare și cu F. Scott Fitzgerald. „Dacă participi la un curs de scriere creativă și îți dorești să introduci în poveste o figură istorică, vei fi sfătuit să-l lași în pace pe Shakespeare. Bineînțeles că eu nu am făcut asta”, a mărturisit autorul pentru The Guardian, care a vrut să le ofere cititorilor săi o imagine cât mai fidelă a artistului.

În ceea ce îl privește pe Fitzgerald, Haig a spus că l-a introdus în poveste pentru a adăuga o notă umoristică: „Nu cred că prezența lui are o relevanță pentru acțiune, dar… Fitzgerald, într-un bar, întâlnindu-se cu Tom? Da, hai să facem asta!”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *