Cum se realizează un serial de succes la HBO…

Am descoperit recent un “jurnal online” al echipei de producție HBO, care se ocupă de realizarea sezonului 2 al serialului “Game of Thrones” (Urzeala Tronurilor). Din acel moment, am început să urmăresc constant noile intrări, în speranța că vor divulga vreun amănunt interesant de pe platourile de filmare!

Din fericire pentru mine și pentru zecile de mii de fani ai cărților, ai lui Martin și ai serialului, Cat Taylor – naratoarea și responsabila cu întreținerea acestui jurnal online – deși nu divulgă nimic din lucrurile ce ar putea genera spoilere, îți menține interesul cu micile ei relatări din mijlocul acțiunii: ce se întâmplă în mijlocul scenelor de război în ce consta amenajarea platourilor de filmare pentru diferite scene din noul sezon, detalii referitoare la costume sau la rechizitele de arme și, mai ales, cum e să trăiești în mijlocul tuturor acestor lucruri.

De asemenea, în urmă cu câteva postări, Cat s-a ocupat de realizarea unui scurt interviu cu unul dintre membrii echipei de producție cu un rol mai puțin obișnuit, dar care are un aport considerabil la reușita și profesionalismul filmărilor. Este vorba despre postul de stand-in (locțiitor, dublură). Acesta este folosit drept reper pentru ajustarea luminilor, a sunetului și a camerei, în timp ce actorii propriu-ziși se află la machiaj sau se costumează pentru scenele respective. Neavând cunoștințe prea bune în acest domeniu al filmărilor, nu aș fi crezut că există și asemenea “job-uri” în televiziune! Mă întreb despre ce urmează să ne vorbească în următorul articol al blogului Game Of Thrones.

Un ultim lucru despre care vroiam să vă mai vorbesc este conținutul unui alt site dedicat serialului și cărților “Urzeala Tronurilor”, adiacent jurnalului online: “Ghidul telespectatorului”. Veți regăsi o hartă detaliată al întregului Westeros, având descrieri și diverse mențiuni pentru locațiile cheie apărute în carte și în primul sezon.

În plus, tot pe acest site avem la dispoziție un fel de glosar, precum cel găsit la finalul cărții – un ghid al Caselor, cu câte un arbore genealogic pentru fiecare dintre cele 9. Personal, am fost fascinată de cele regăsite la finalul volumului “Urzeala Tronurilor”, dorindu-mi să avansez cât mai mult și mai repede în mijlocul poveștii, pentru a putea face cât mai bine legătura între toate casele și numeroasele personajele despre care citisem cu interes!

Temă de discuție:

Despre ce v-ați dori să citiți în următoarea “intrare de jurnal” a lui Cat Taylor?
Eu sunt tare curioasă să aflu detaliile despre scenele cu dragonii lui Daenerys Targaryen!

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *