Bizanţ

Pentru că primăvara se lasă aşteptată, iar vremea de afară ne îndeamnă să stăm mai degraba în casă în weekend-ul care vine, lectura unei cărţi bune pare a fi o opţiune cât se poate de firească.

V-aş recomanda o carte aparte. Este vorba despre „Bizanţ” a lui Michel Kaplan. Binecunoscut istoric francez, Kaplan ne poartă pe parcursul a peste trei sute cincizeci de pagini printr-o lume fascinantă. Universul bizantin în toată splendoarea sa, sofisticat şi brutal, rafinat şi decadent, se relevă într-un tablou bine documentat şi excelent pus în text.

Fără a fi doar o lucrare istorică adresată specialiştilor, Bizanţ reuşeşte să fie o lucrare captivantă de la prima până la ultima pagină. Cititorul are parte, în afară de firul istoric, de un set de radiografii profunde ale societăţii bizantine şi de o înţelegere a mecanismelor istorice şi sociale care au dus la agonia şi prăbuşirea unui imperiu care a perpetuat moştenirea Romei antice până în secolul XV.

Sunt convins că, odată deschisă cartea, va fermeca pe oricine, fie el istoric sau doar pasionat de istorie. Şi nu numai…

7 Commentarii

  1. claudiu 26/02/2011 Reply
  2. IB 26/02/2011 Reply
    • Marian Truţă 27/02/2011 Reply
      • IB 28/02/2011 Reply
        • Marian Truţă 28/02/2011 Reply
          • IB 28/02/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *