BOOKS ARE MAGIC: 29 de ani de #plăcerealecturii

Editura Nemira sărbătorește 29 de ani de la înființare printr-o săptămână de evenimente speciale dedicate cititorilor pentru că motto-ul acestui an rămâne Books are magic!

De 29 de ani ne bucurăm de fiecare comandă de la voi și de fiecare mesaj primit. În perioada 20-26 iulie, pe nemira.ro, ne vom întâmpina cititorii cu oferte și reduceri speciale, noutăți și cadouri surpriză.

În perioada 20-26 iulie pe canalele social media Nemira și pe nemira.ro e sărbătoare, cu evenimente, activități și materiale speciale pentru toți cei care ne sunt alături și citesc colecțiile noastre din Nemira, Armada și Nemi.

Ca să fim mai aproape de voi, organizăm întâlniri live cu scriitori străini și români, cu echipa Nemira dar și exerciții de „apropiere” printr-un club de lectură și o seară de trivia pe Zoom. În parteneriat cu Radio Seven, pe 22 iulie lansăm „Cum sună Nemira” un playlist inspirat de cărțile noastre, care se va auzi și pe frecvența 103,4.

Pe blogul Nemira toată săptămâna vor fi articole cu recomandări de lectură pentru toate gusturile, de la parteneri, scriitori, cititori și de la membrii echipei, precum și mult-așteptata listă de titluri în pregătire pentru toamna-iarna 2020.

Bookstagrammerii pot sărbători cu noi prin stickere și stories cu template-uri aniversare pe care le pot completa și distribui.


Evenimentele din săptămâna aniversară Nemira au loc în parteneriat cu librăriile Cărturești:

Luni 20 iulie, de la 20.00

O discuție live pe Facebook despre Ted Chiang – autorul science fiction al momentului, pornind de la volumele Povestea vieții tale și, cel mai recent, Exalare. Participă Alexandra Rusu, Marian Coman și Marius Chivu.

Marți 21 iulie, de la 10.00

Live pe Instagram:  Morning Coffee with an editor (Alexandra Rusu, redactor șef al editurii Nemira, vorbește cu cititorii)

Marți, 21 iulie, de la 20.00

O nouă ediție specială: N’autori în dialog (Horea Sibișteanu, Flavius Ardelean) cu invitat special cititorul de cursă lungă Cristian China Birta, moderată de Eli Bădică.

Miercuri, 22 iulie, de la 17.00

Live pe Instagram: Five o’clock drink with an editor (Ana Nicolau, directorul editurii Nemira, vorbește cu cititorii)

Miercuri 22 iulie, de la 20.00

Trivia Night Party pe Zoom (cititorii care se înscriu vor forma echipe coordonate de bloggeri de carte și, împreună, vor juca pentru premiile puse în joc, bazându-se pe cât de bine cunosc cărțile science fiction, fantasy și young adult din colecțiile noastre)

O ediție specială a Podcastului Nemira Books are magic cu scriitorul Florin Chirculescu invitat special.

Joi, 23 iulie, de la 10.00

Live pe Instagram: Morning Coffee cu Andreea Mitran (social media manager pentru canalele Nemira)

Joi, 23 iulie, de la 19.00

O seară cu Naomi Noviko discuție Live pe Facebook cu îndrăgita autoare fantasy.

O ediție specială a Podcastului Armada powered by Nemira cu invitatul special Cătălin Teniță.

Vineri, 24 iulie, de la 10.00

Live pe Instagram: Morning Coffee with our art director (Yanna Zosmer, care va lucra live la o ilustrație)

Vineri, 24 iulie, de la 20.00

Club de lectură Live pe Zoom despre cel mai recent volum al lui Suzanne Collins și prequelul la Jocurile Foamei: Balada șerpilor și păsărilor cântătoare.

Sărbătoarea le este dedicată și părinților și copiiilor pe canalele imprintului Nemi:

Pe blogul Nemi inaugurăm o nouă serie de articole numită Ritualuri de vacanță, în care am invitat scriitori și bloggeri părinți să ne împărtășească câteva dintre activitățile lor preferate alături de cei mici vara.

Totodată fanii seriilor Pete Motanul, Lama Lama și Vrăjitorii de odinioară vor găsi materiale noi și distractive, de lucrat împreună cu părinții.

Pe pagina de Facebook a Nemi, cei mici vor putea urmări în săptămâna aniversară 5 minute de astronomie despre Cerul Vara, explicate de Adrian Șonka pentru micii și marii exploratori sau pot face un tur al țării cu Ilinca și Călin, personajele din aventurile romanelor semnate de Simona Antonescu din seria Istoria României povestită copiiilor

Iar sâmbătă 25 iulie, de la 18.00, are loc live pe Facebook o avanpremieră Chopin – atelier de visat și de poveste cu scriitoarea Cristina Andone, autoarea seriei Povești din Pădurea Muzicală.

Mulțumim că împărtășiți cu noi plăcerea lecturii!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *