Read a Book Day: Cărți de citit într-o singură zi

Processed with VSCO with a6 preset

Nu avem nevoie de scuze sau pretexte să citim, dar dacă pe 6 septembrie sărbătorim Read A Book Day, haide să o facem ca la carte! E o invitație deschisă să petrecem o zi întreagă nefăcând nimic altceva decât citind, vorbind sau scriind despre cărți sau chiar despre a le citi celor din jur o carte sau un pasaj preferat – cei mici sigur se vor bucura!

Chiar dacă ești la job, profită de ocazie și scoate-ți pe ascuns cartea. Sună la birou sau la școală dis de dimineață să anunți că nu poți ajunge astăzi, pentru că ceva EXTREM DE IMPORTANT s-a ivit și nu suportă amânare.

E momentul perfect să înlocuiești cititul pe telefon (scrollând pe Facebook, Instagram, Pinterest etc.) cu cititul unei cărți – când ești în mijlocul de transport, când iei masa de prânz, înainte să te culci – în loc să verifici ce s-a mai întâmplat în viețile altora astăzi, mai bine vezi ce s-a întâmplat cu viața personajelor din cartea actuală. Suntem aproape siguri că e ceva mult mai interesant.

Și cum poți să sărbătorești Read a Book Day? Citind o întreagă carte într-o zi, chiar dacă asta înseamnă să nu dormi în noaptea respectivă. Dar hei, măcar ai avansat cu Goodreads Challenge și ai mai bifat o carte citită!

Fata care citea în metrou –  Juliette merge cu metroul din Paris în fiecare zi, la aceeaşi oră. Cea mai mare plăcere a ei este să vadă ce citesc cei din jur: doamna în vârstă, colecţionarul de ediţii rare, studenta la matematică sau fata care plânge la pagina 247. Îi priveşte pe toţi cu tandreţe şi curiozitate, de parcă ceea ce citesc, pasiunile şi diversitatea existenţei lor i-ar putea colora şi ei viaţa monotonă. O carte de citit într-o zi, poate chiar la metrou.

Bărbatul care n-a mai sunat – O carte ca o vară, pe care nu ai cum să nu o dai gata într-o singură zi. Romantică, dar misterioasă, e genul de carte pe care nu vrei vrea să o lași din mână, mai ales că la jumătatea cărții te așteaptă un twist la care chiar nu te așteptai.

Un cal într-o mare de lebede – Rosalyn are 24 de ani şi este studentă la Londra. Cu un corp invadat de o boală ciudată, cu o poveste amoroasă complicată şi o familie disfuncţională, la capătul puterilor, ea decide să plece cu o bursă de un an la Tokio, pentru a studia limba japoneză.

Scrisori din Insula Guernsey – Plin de mult umor şi căldură, romanul reprezintă o odă adusă cuvântului scris şi felului în care el apropie oamenii. Scrisă într-o manieră extrem de lejeră, sub formă de scrisori, este genul de lectură pe care o citești cu mult drag și în care te apropii cu ușurință de personaje. P.S: nu rata ecranizarea cărții, este disponibilă pe Netflix.

Arhanghelul Raul – Perfectă dacă ai chef de un SF românesc, pe care să-l citești într-o singură zi, cu gura până la urechi. Vei regăsi spații banale precum Pantelimon, gara din Brașov, un birou din Ministerul Transporturilor sau trenul spre Teiuș, care vor deveni scene pentru discuții despre călătorii în timp și lupte cu ființe multidimensionale.

Chiar dacă nu au apărut încă, îți mai recomandăm și câteva cărți pe care le poți citi într-o singură zi:

Ce alte cărți #Nemira mai știi pe care le-ai devorat într-o singură zi?

Tu ce o să citești azi?

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *