Când iei “viața ca o țeapă”…

“Singurul lucru mai greu decât să te trezești prea devreme este să te trezești dintr-un coșmar.”

Când iei viața ca o “țeapă”, trebuie să reacționezi și să te trezești! Alan H. Cohen, recunoscutul guru și unul dintre cei mai bine vânduți autori de self-help, vă invită să faceți ceva complet diferit și să vă bucurați de stilul de viață pe care meritați să îl trăiți.

Parcurgând cele 10 capitole – motive care îți pot transforma viața într-un chin -, veți simți cum mesajul lui Cohen vă ajută într-un mod realist și practic să analizați din perspectivă ce nu merge așa cum trebuie în viața voastră. Iar autorul motivațional nu înșiră simple modalități cu care vă puteți identifica, prin care vă subminația propria putere, scopul sau creativitatea, ci vă și arată cum puteți interveni din timp.

“Dacă buzunarul de la pantaloni are o gaură prin care cad banii, nu-ți cauți altă slujbă, ci astupi gaura” iar Cohen ne învață cum să facem asta, utilizând un umor impecabil și exemple extraordinare din propria sa experiență!

Alan H. Cohen este autorul a peste 20 de cărți și CD-uri motivaționale foarte cunoscute și apreciate, printre care “The Dragon Doesn’t Live Here Anymore” și “A Deep Breath of Life”, care a obținut și un premiu. De asemenea, Alan H. Cohen redactează articole și pentru seria de succes “Chicken Soup for the Soul”, editată de New York Times. În prezent locuiește în Maui, Hawaii, unde a înființat diverse centre în care predă arta vieții.

Vă las cu câteva fragmente extrase din “Viața ca o țeapă”, fraze care au un adevăr “dureros” în spatele lor. Sunt o mulțime de gânduri, fapte și stări de spirit de care ne lovim zilnic, însă cărora nu le percepem întotdeauna adevăratul impact până nu le vedem negru pe alb:

  • “Fă ceea ce ai face și dacă nu te-ar observa nimeni sau dacă nu i-ar păsa nimănui. Fă-o pentru că îți pasă.”
  • “N-ai cum să le faci pe plac tuturor și nu vei găsi nicio persoană căreia să-i placă absolut tot ce faci. Dacă vei reuși vreodată să capeți aprobarea pe care o dorești, aceasta trebuie să vină doar de la tine.”
  • “În societatea obsedată de muncă în care trăim, ne hrănim sufletele doar dacă ne rămâne ceva timp după ce terminăm treaba. Dar, după cum se vede, nu termini cu treaba decât atunci când vrei să termini.”
  • “Poți alege cum să trăiești în loc să te lași dus de val. Poți să-ți concentrezi atenția spre tine însuți în loc să te uiți în jur și poți să-ți formulezi opiniile pe baza a ceea ce simți și știi în loc să ții cont de ceea ce auzi.”
  • “Când ești întrebat ce vrei, nu da primul răspuns care-ți vine în minte. Stai puțin și răspunde cinstit. Cerând ceea ce dorești, șansele de a obține acel lucru sporesc.”

Temă de discuție:

Aveți vreo frază inspirațională, vreun citat sau motto care să vă motiveze sau după care să vă ghidați în viață?


1 Comentariu

  1. CORINA DASCALU 10/10/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *