Câteva motive pentru care ar trebui să ieși cu un iubitor de cărți

Iubitorii de cărți sunt de toate felurile: pasionați de science fiction & fantasy, împătimiți de literatură străină, păsări rare îndrăgostite de poezie, adepți de e-books și mulți alții.

Nu suntem chiar așa pe cale dispariție cum zic unii, ba chiar ai fi surprins de câți iubitori de cărți există – sau bookworm/booklovers cum ne place nouă să îi numim.

Dacă mai trebuie să te convingi, îți lăsăm mai jos o listă cu câteva motive pentru care nu ar mai trebui să stai pe gânduri ca să ieși cu un iubitor de cărți, mai ales acum, în preajma Valentine’s Day.

  1. Nu ne e teamă de întuneric. Și putem cu ușurință să stăm treji o noapte întreagă. Avem antrenament, iar deseori ni se spune că suntem păsări de noapte – chiar dacă asta înseamnă că a doua zi la birou ni se spune că suntem…zombii.
  2. Nu zicem niciodată NU la o propunere de călătorie. Oriunde ar fi ea. Aventurile ne plac și nu ne ferim de ele niciodată, ba chiar dimpotrivă.
  3. Nu ne plictisim niciodată. Noi nu o să te batem la cap cu replici precum: M-am plictisit, hai să facem ceva! sau Sunt super plictisit(ă), ce să mai facem în weekend? Nu. Avem întotdeauna planuri, liste, iar timpul parcă niciodată nu ne e de ajuns să facem citim tot ce vrem.
  4. Suntem loiali. Să-ți dăm un exemplu: nu l-am abandonat pe George R.R. Martin niciodată, chiar dacă a omorât personaje dragi nouă de atât de multe ori încât nu am mai putut ține numărătoarea.
  5. Poți ușor să ne surprinzi cu un cadou. Trebuie doar să ai un mic talent de hacker/spion și să știi de pe ce site-uri ne comandăm cărți sau care e contul nostru de Goodreads. Fii fără grijă, listele noastre private de wishlist sunt întotdeauna pline și actualizate, la fel și categoria de Want to read de pe Goodreads. Nu e deloc greu să ne iei un cadou, ba chiar e posibil să dai lovitura cu cel mai frumos cadou de care ne bucurăm întotdeauna – poveștile.
  6. Discuțiile profunde sunt our thingNu-ți fie teamă să intri într-o discuție/problemă mai amplă, așa că poți să treci peste conversațiile de „început”. Putem vorbi ore în șir, să filosofăm și să ne lăsăm purtați în discuții fără sfârșit.
  7. Avem răbdare. Ohohoho, și câtă răbdare putem avea. Nu ne pierdem cu firea, iar argumentele sunt mereu de partea noastră și răbdarea la fel. Nu e nicio problemă dacă nu ți-a plăcut DUNE, de exemplu. Avem răbdarea necesară să te convingem să citești seria. 😉
  8. Empatie? Checked. Poveștile pe care le-am citit ne-au învățat să ne punem în pielea fiecărui personaj și autor în parte, așa că avem empatie din plin.
  9. Nu uităm ușor. Poți să te bazezi mereu pe memoria noastră, nu mai trebuie să-ți încarci telefonul cu aplicații inutile. Ai idee cu câte personaje ne-a făcut cunoștință Stephen King? Sau George R.R. Martin? Mai ales că cititul pune creierul la treabă, așa că facem zi de zi exerciții (asta e și scuza noastră ca să nu mergem la sală.)
  10. Suntem creativi. De ani de zile ne imaginăm cum e viața în spațiu și în mintea noastră deja locuim pe Lună. Am adus la viață personaje dragi prin metode cunoscute doar nouă. Dacă ai vreodată nevoie de idei noi sau de metode creative să faci ceva (orice), noi suntem profesioniștii la care trebuie să apelezi.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *