Ce mai citim? Misery, de Stephen King

MiseryChiar dacă ați văzut deja filmul sau povestea vă este familiară, ”Misery” a lui Stephen King este atât de diferită de ecranizare și atât de complexă, că lectura devine obligatorie pentru oricine își dorește să se lase purtat într-un carusel al groazei marca Regelui.

Efectele speciale ale acestui recital al ororii constau în faptul că autorul a reușit să creeze o poveste cu numai două personaje principale. Într-un colț al ringului, Paul Sheldon, scriitor, victimă a unui accident de mașină. În colțul opus, Annie Wilkes, fostă infirmieră, cea care îi salvează viața.

Nu trece mult până să ne dăm seama că Annie este prototipul psihopatului fanatic și poate unul dintre cele mai înfiorătoare personaje din galeria lui King, nu pentru că ar fi înzestrată cu vreun atribut supranatural, ci pentru că în nebunia ei este zguduitor de reală.

Jocul celor doi, teroarea permanentă și progresivă în care trăiește Paul, dau romanului un plus de valoare din perspectiva sondării psihicului tulburat al unor oameni aparent obișnuiți. ”Misery” sondează monștrii din interiorul ființei umane, care ajunge să comită acte de o inimaginabilă violență, urmând o logică proprie infernal de perfectă.

Citeşte continuare pe Ziare.com.

Autor: Andreea Sterea

7 Commentarii

  1. andrei 18/10/2012 Reply
      • Andrei 19/10/2012 Reply
          • andrei 19/10/2012 Reply
            • ad 20/10/2012
  2. Dan 18/10/2012 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *