Ce mai citim: Viața ca o țeapă

Într-o perioadă traversată de crize mai mari sau mai mici, de natură geopolitică sau personală, cu un sfârșit al lumii prezis dar puțin probabil, într-o existență pusă pe repede-înainte, ne trezim pentru o clipă că totul se mișcă în jurul nostru în multiple direcții, în timp ce propria noastră viață stă pe loc. Ați avut vreodată sentimentul că ceva nu este în regulă? Că oricât v-ați strădui, sunt acolo niște lucruri care vă macină, vă țin treaz uneori, vă împiedică să ajungeți acolo unde vă doriți să ajungeți?

Viața ca o țeapă” este un titlu care sună destul de dur și cinic la prima vedere. Dar deja suntem obișnuiți cu stilul lui Alan H. Cohen, autor prolific de cărți de dezvoltare personală, care își utilizează experiența de o viață în folosul nostru, al tuturor.

Ironic, cinic, deseori malițios, condescendent pe alocuri, dar empatic și înțelept, în acest volum, Cohen ne prezintă un top al celor mai frecvenți zece factori din cauza cărora viața noastră poate deveni o țeapă, un lung șir de dezamăgiri și ratări. Să îi identificăm, să găsim mijloacele pentru a îi întoarce în favoarea noastră, să ne modificăm poziția față de micile obstacole pe care le întâlnim pe parcursul devenirii noastre, sunt tot atâtea lecții pe care autorul ni le face cunoscute în maniera sa specifică.

Citiți mai multe pe ziare.com

Autor: Andreea Sterea

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *