Ce nu știam despre Orson Scott Card

Orson Scott CardCe altă onoare mai mare poate avea un autor de romane SF decât primirea a două dintre cele mai importante premii pentru literatura de gen? Singurul scriitor căruia i-au fost decernate și Premiul Hugo și Premiul Nebula în ani consecutivi nu este altul decât Orson Scott Card.

Fanii de pretutindeni i-au sărbătorit ziua de naștere în data de 24 august, scriitorul împlinind 61 de ani. Cunoscut mai ales pentru Jocul lui Ender, Orson Scott Card este un autor prolific și mai ales eclectic. Pe lângă romanele cu un impact covârșitor asupra literaturii Science Fiction, puțini știu că el a avut contribuții surprinzătoare în domeniul ficțiunii, fiind cel care a scris un roman după un film (ceea ce este de regulă neobișnuit), în acest caz fiind vorba de transpunerea pe hârtie a peliculei “Abisul”, a lui James Cameron și s-a ocupat și de benzile desenate, fiind unul din geniile ascunse în spatele companiei Marvel Comics și a succesului pe care l-a avut The Ultimate Iron Man.

Mai mult de atât, Card scrie un editorial săptămânal intitulat “Unchiul Orson face recenzii pentru orice”, scrie piese de teatru și opere de non-ficțiune, conduce un atelier anual de critică literară și în prezent este co-producător al adaptării pentru marele ecran al romanului “Jocul lui Ender”. Acesta va apărea în toamna anului viitor și îl are ca protagonist pe Harisson Ford.

Vă invităm să descoperiţi universul lui Orson Scott Card la Nemira.

Autor: Andreea Sterea

3 Commentarii

  1. Razvan 27/08/2012 Reply
  2. andrei 27/08/2012 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *