Acum câteva zile am asistat la discuția dintre o casieră şi un copil, care m-a pus puţin pe gânduri. Băieţetul de vreo şapte ani venise cu bunica sa să cumpere bilete la un spectacol de balet pentru copii, dar nu au mai găsit. Casiera le oferea câteva alternative, printre care şi un spectacol Hansel şi Gretel. L-a întrebat pe cel mic dacă a citit povestea, iar acesta i-a răspuns: „am CD-ul!”.
Să citeşti copilului o poveste înainte de culcare a devenit un stereotip pe care-l găsim atât în filme, cât şi în cărţi. Totuşi, tehnologia avansează şi ne face viaţa mai uşoară.
Dar, chiar dacă este mai comod să punem un CD, nu ar trebui să uităm câte cărţi pentru copii se publică.
Aventurile unui fir de nisip, scrisă de Ana-Maria Lembrau şi apărută în colecţia Nemi este recomandată copiilor între trei şi opt ani şi prezintă aventurile unui fir de nisip. Alături de un rechin duşmănos, un crab mustăcios, un grăsun voios şi mulţi alţii, firişorul de nisip ia parte la întâmplări care mai de care mai interesante!
Oricărui copil îi place să se joace şi ar fi perfect dacă ar putea face asta zi şi noapte. Alex şi Ana, protagoniştii cărţii Victoriei Pătraşcu, Ziua în care a fugit somnul, şi-au pus o dorinţă mai deosebită de ziua lor: şi-au dorit ca somnul să dispară, iar ei să se joace la nesfârşit. Oare ce a urmat?
De multe ori, celor care au fraţi mai mari li se întâmplă să se simtă în umbra acestora. Prin cartea Sora mai mică, Jessica Meserve, încearcă să-i încurajeze pe cei mici să nu se mai simtă aşa.
La fel ca multor copii, hipopotămiţei Lily din cartea lui Sofie Laguna i se reproşează mereu că este prea gălăgioasă. Îşi dă seama că uneori e bine să fi gălăgios, atunci când doamna Loopiola vine în şcoala ei să dea lecţii de muzică şi teatru.
Tweet
Sora-cea-Mica e o carte absolut adorabila! Eu i-am luat-o mezinei cadoul la primul ei Craciun si i-am scris cateva randuri care sa o inspire cand va fi mai mare.