Cele mai căutate cărți Nemira și Nemi la Bookfest 2019

Editurile Nemira și Nemi pentru copii au așteptat cititorii la standul din cadrul Bookfest 2019 cu zeci de noutăți editoriale, pachete cadou și cărți pentru toată familia. Preferințele vizitatorilor au fost preponderent ficțiunea străină și titlurile din imprintul Armada de science fiction, fantasy și thriller. 

1. Cartea cea mai așteptată s-a dovedit Foc și Sânge, de George R.R. Martin, apărută în imprintul Armada – o poveste din universul Urzeala Tronurilor, istoria misterioasei și sângeroasei dinastii a Targaryenilor, în cei 300 de ani când dragonii zburau deasupra Westerosului.

2.  Ceva în apă, de Catherine Steadman, din imprintul Armada – thrillerul perfect de citit în vacanță și povestea unui cuplu care pleacă în luna de miere în Bora Bora, iar în timpul unor scufundări găsesc ceva ce le poate schimba radical viața. În bine sau în rău. 

3. Pachinko, de Min Jin Lee, din colecția Babel,  un roman care se află pe toate listele de recomandări de lectură ale revistelor străine importante și este recomandată de fostul președinte al SUA, Barack Obama – saga unei familii de imigranți coreeni în lupta lor pentru supraviețuire, integrare și identitate în Japonia secolului al XX-lea.

4. După bestsellerulCâteva motive să iubești viața, Matt Haig revine cu o carte la fel de emoționantă, autentică și de folos oricui simte, uneori, că lumea în care trăim îl înnebunește: Gânduri de pe o planetă nervoasă.

5. Poveste pentru Maria. O carte despre copilărie, părinți și dragoni,de Ioana Bâldea Constantinescu – o confesiune emoționantă și jucăușă despre copilărie prin ochii mamei, despre maternitate cu toate bucuriile și spaimele ei, despre subtila geografie a iubirii.

6. Prăbușirea imperiului, de John Scalzi (autorul seriei Războiul bătrânilor), din imprintul Armada.

7. Finalul îndrăgitei serii Young Adult: Regina roșie, cu Furtuna războiului, de Victoria Aveyard.

8. Mult-așteptata ediție a horror-ului clasic Shining, de Stephen King, din imprintul Armada.

9. Melmoth, de Sarah Perry, în colecția Babel – o poveste gotică postmodernă cu totul inedită în peisajul literaturii actuale.

10. Madame Picasso, de Anne Girard, din colecția Damen Tango. 

Cele mai căutate cărți Nemi

  1. Regina Maria și Marea Unire, de Simona Antonescu, cu ilustrații de Alexia Udriște – din seria „Istoria povestită copiilor”
  2. Extraordinara călătorie a ariciului Ariston, de Iulian Tănase, ilustrată de Alexia Udriște. O poveste plină de lucruri absolut, aproximativ și total extraordinare, dacă nu chiar fantastice.
  3. Sora cea mică de Jessica Meserve, o poveste menită să îi încurajeze pe toți copiii care se simt puși în umbră de frații și surorile lor mai mari.
  4. Lama lama și bunicii, de Ann Dewdney – o serie ecranizată de Netflix. 
  5. Leul-fluture, de Michael Morpurgo – o aventură care începe în savană și o prietenie între un băiețel și un leu care traversează orice obstacol.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *