Cele mai căutate cărți Nemira și Nemi la Gaudeamus 2018

Editurile Nemira și Nemi au participat la târgul de carte Gaudeamus, ediția 2018 cu noutăți editoriale de ficțiune străină, ficțiune românească, non-ficțiune și cărți cadou pentru copii. Evenimentul principal a fost lansarea oficială a noului imprint Armada, de science fiction, fantasy și thriller.
top Nemira Gaudeamus 2018
Cele mai căutate cărți de la standul editurii Nemira au fost:
 1. Frumoasele adormite, cel mai recent roman al lui Stephen King, scris împreună cu fiul său Owen King, care pornește de la o premisă incendiară: cum ar arăta lumea dacă, într-o zi, nicio femeie nu s-ar mai trezi din somnul provocat de o cauză misterioasă? Romanul apare în imprintul Armada.
 2. O zi de decembrie, de Josie Silver, din colecția Damen Tango, este povestea de dragoste perfectă pentru nopțile lungi de iarnă, un Love Actually în proză care va încălzi inimile cititoarelor.
 3. Câteva motive să iubești viața, de Matt Haig – relatarea emoționantă, autentică și creativă a scriitorului american despre depresia suferită la 24 de ani, o carte inspirațională despre calea prin care un om s-a întors de pe marginea prăpastiei.
 4. Un gentleman la Moscova, de Amor Towles, cel mai recent roman din colecția Babel, este povestea cuceritoare a unui învins (un conte condamnat să vadă istoria Rusiei pe fereastra unei camere de hotel) care învinge dezumanizarea.
 5.  Istoria cuplurilor regale, de Jean-François Solon – o carte care documentează câteva dintre cele mai influente cupluri din istoria lumii.
 6.  De veghe între lumi, de Marisha Pessl, un roman Young Adult care îmbină thrillerul, supranaturalul și filosofia pornind de la întrebarea: tu ce ai face dacă ai retrăi de mii de ori aceleași 23 de ore din viața ta?
 7.  Înainte de ploi, de Dinah Jefferies, roman din colecția Damen Tango, luxuriant și îmbătător din India anilor 1930.
 8. Frăția corbilor, de Maggie Stiefvater, aventura a cinci adolescenți în căutarea supranaturalului.
 9. Dirk Gently. Agenția de investigații holistice, de Douglas Adams, apărut în imprintul Armada, un roman comic și absurd, în stilul inconfundabil al autorului Ghidul autostopistului galactic.
 10. Busola, de Mathias Enard, roman câștigător al premiului Goncourt, apărut în colecția Babel.
Cele mai căutate cărți de la editura Nemi au fost:
 1. 24 de povești de citit înainte de Crăciun, de Brigitte Weninger și Eve Tharlet, autoarele seriei Aventurile iepurașului Matei.
 2. Spărgătorul de nucide Valeria Docampo, inspirată de punerea în scenă a poveștii clasice de către George Balanchine.
 3. Poveste muzicală de Crăciun, de Cristina Andone, parte din seria Povești din Pădurea muzicală.
 4. Un vultur în zăpadă, de Michael Morpurgo, câștigător al Children’s book award 2017 și inspirat din povestea adevărată a unui om care ar fi putut să împiedice izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial. O poveste despre curaj, aventură și istorie.
 5. Fetița care a salvat Crăciunul, de Matt Haig, continuarea poveștii din Un băiat numit Crăciun.

2 Commentarii

 1. Alexandra Ale 19/11/2018 Reply
  • Nemira 23/11/2018 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *