Credeaţi că ştiţi totul despre serialul Urzeala Tronurilor?

Iată câteva lucruri despre serialul Game of Thrones (Urzeala Tronurilor) pe care probabil nu le ştiaţi:

Toate armele care apar în serial sunt create de Tommy Dunne. Producătorul David Benioff spune că atunci când acesta le aduce armele, se simte ca în dimineaţa de Crăciun.

Unul dintre cele trei ouă pe care Daenerys Targaryen le-a primit cadou când s-a măritat cu Drogo a fost chiar unul dintre darurile de nuntă pe care George R.R. Martin le-a primit anul trecut, când s-a căsătorit cu Parris McBride.

Limba pe care tribul Dothraki o foloseşte a fost creată de Language Creation Society şi conţine peste 3000 de cuvinte.

La începutul primului sezon, Tyrion apare alături de o prostituată, interpretată de Esmé Binaco. Pentru că şi-a jucat rolul atât de bine, peste câteva episoade am putut-o vedea şi în rolul uneia dintre slujnicele Reginei Cersei.

În scena care o introduce pe Daenerys Targaryen apare un tablou care reprezintă un vas cu tunuri. Din păcate, pe vremea aceea astfel de vase nu existau, dar greşeala a fost observată prea târziu.

Intro-ul serialului, care a primit premiul Emmy pentru cel mai bun generic, nu este acelaşi pentru fiecare episod. Deşi de fiecare dată prezintă harta Westerosului, îţi poţi da seama de la început în care regate va avea loc acţiunea din episodul respectiv.

În Încleştarea regilor, al doilea volum al seriei Cântec de Gheaţă şi Foc, pe Yara Greyjoy o cheamă de fapt Asha. Numele a fost schimbat pentru serial, din cauza posibilei confuzii cu Osha. Acelaşi lucru s-a întâmplat cu fiul Lysei Arryn: în carte acesta se numeşte Robert, în timp ce în serial numele său este Robin, pentru a nu fi confundat cu Regele Robert.

Focul pe care Drogo îl foloseşte la topirea aurului pare a avea, după culoarea flăcărilor, 1300 grade Celsius. Această temperatură este adecvată pentru a topi aurul, dar numai dacă acesta se află într-o oală din fier. Oala din bronz din serial, în schimb, s-ar fi topit înaintea aurului.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *