#ComingSoon: cărți în pregătire pentru 2023

Ne pregătim de un nou an, în care să ducem plăcerea lecturii și mai departe decât am făcut-o până acum, prin povești diverse, profunde, magice. În 2023, vă pregătim multe noutăți editoriale, continuări de serii, romane premiate, dar și câteva reeditări mult așteptate.

Așadar, până la finalul anului, vă veți putea delecta cu titluri de ficțiune, non-ficțiune, biografii, eseuri, cărți ilustrate și manga în limba română.

Vă dezvăluim doar o parte dintre cele mai așteptate cărți Nemira, rămâneți aproape în comunitatea Nemira de pe pagina de Facebook, grupurile de cititori, Instagram, TikTok sau Youtube, ca să aflați treptat ce surprize vă așteaptă.

În imprintul ARMADA, vă veți întâlni cu un thriller liric realizat cu măiestrie de Stacey Willingham – „A flicker in the dark”, un debut impresionant, convingător până la ultima pagină.

Silvia Moreno-Garcia, autoarea bestsellerului „Mexican Gothic, revine cu un fabulos roman istoric, „Fiica doctorului Moreau”, care reinterpretează romanul clasic al lui H.G. Wells, „Insula doctorului Moreau”.

Vă veți mai putea delecta cu „Vânătorii Dunei” și „Viermii de nisip ai Dunei” de Brian Herbert și Kevin J Anderson. Cele două volume reunesc marile povești și personajele îndrăgite din universul Dune al lui Frank Herbert. Bazate direct pe schița finală a lui Frank Herbert, care a stat ascunsă într-o cutie de valori timp de un deceniu, aceste două volume vor răspunde, în sfârșit, la întrebările pe care fanii Dune le-au dezbătut timp de două decenii.

În Armada, vom mai publica SF-uri, fantasy sau romane horror, precum: „Eversion”, de Alastair Reynolds, „The Searcher”, de Tana French, „Interviu cu un vampir”,  de Anne Rice și „The Core”, de Peter V. Brett.

De la autoarea bestsellerului „Sanatoriul”, Sarah Pearson, apare un nou thriller, „The Retreat”, plin de suspans, mister și intensitate.

Reedităm „trilogia Marte”, de Kim Stanley Robinson – o călătorie fascinantă prin infinitul spațiului și „Ghidul autostopistului galactic” de Douglas Adams, precum și Trilogia Farseer, de Robin Hobb: „Ucenicul asasinului”, „Asasinul regal” și „Răzbunarea asasinului”.

Pentru iubitorii de nonficțiune pregătim în 2023 surprize de neratat. Rezervă, volumul de memorii al Prințului Harry, este o carte de o onestitate necruțătoare, plină de dezvăluiri, revelații și lecții de viață cu greu învățate despre eterna putere a iubirii de a învinge suferința – va apărea în România concomitent cu lansarea internațională, pe 10 ianuarie.

Deopotrivă sincer, captivant și mobilizator, „Nimic nu e imposibil”, volumul de memorii scris de alpinistul Nimsdai Purja, dezvăluie ce trebuie să faci pentru a-ți depăși limitele, fiind o sursă de inspirație pentru cei care își fixează țeluri greu de atins.

„Biblia. O biografie” de Karen Armstrong reprezintă o relatare fundamentală despre concepția celei mai puternice cărți din istorie. Armstrong analizează situația socială și politică în care istoria orală s-a transformat în scripturi scrise, modul în care această scriptură omniprezentă a fost adunată într-o singură lucrare, procesul prin care a fost acceptată ca text sacru al creștinismului și modul în care interpretarea sa s-a schimbat de-a lungul timpului.

De la Katherine May , autoarea bestsellerului „Iernile sufletului” vine o carte impresionantă: „Încântare. Regăsirea miraculosului într-o epocă anxioasă”  – o invitație de a redescoperi sentimentele de uimire și magie.

„101 eseuri care îți vor schimba modul de gândire” de Brianna Wiest este un bestseller global, o colecție a celor mai importante lucrări ale autoarei. Cartea oferă perspective complexe asupra modului în care ar trebui să-ți tratezi viața și pe ceilalți.

„The daughter of Auschwitz” de Tova Friedman & Malcolm Brabant, bestseller New York Times, este un memoir puternic al uneia dintre cele mai tinere supraviețuitoare din Auschwitz, care urmărește copilăria ei în timpul Holocaustului și modul prin care a supraviețuit unui șir de experiențe aproape de moarte într-un ghetou evreiesc, un lagăr de muncă nazist și Auschwitz.

De la autoarea romanului „U de la UliuHelen MacDonald, publicăm „Zbor la asfințit” – o serie de eseuri despre observație, fascinație, timp, memorie, iubire, pierdere și despre cum percepem lumea din jurul nostru.

În colecția de romance & historical fiction Damen Tango vă așteaptă „Viața complicată a lui Oona Lockhart”, de Margarita Montimore. Surprinzător, magic și emoționant, debutul Margaritei Montimore este o plimbare înălțătoare printr-o lume în continuă schimbare, care ne arată ce înseamnă să trăiești cu adevărat.

„Casa de pe Riviera” de Natasha Lester este un roman luxuriant și captivant despre încercarea unei femei de a împiedica naziștii să fure artă neprețuită în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Damen Tango vă aduce titluri precum „It happened one summer” și „Hook, line and sinker”  – bestseller New York Times & USA Today, de Tessa Bailey, „One night on the island”  de Josie Silver, autoarea bestsellerului „O zi de decembrie” și „The friend zone” de Abby Jimenez, o comedie romantică apreciată la nivel internațional.

În colecția de literatură străină Babel vom avea numeroase noutăți mult îndrăgite și premiate, precum: „Corabia îngropată” de John Preston, o poveste superbă despre iubire și pierdere, „Pandora” de Susan Stokes-Chapman și „The Lincoln Highway” de Amor Towles,  bestseller NY Times, cu peste 1 milion de exemplare vândute în lume.

Amplasat în Riviera italiană uluitor de frumoasă, romanul „Hotel Portofino” de J. P. O’Connell prezintă o poveste despre trezirea personală într-un moment de răsturnări globale, care vorbește despre influența eliberatoare a culturii, climei și bucătăriei încântătoare ale Italiei, la începutul anilor ‘20.

Așa cum v-am obișnuit, în colecția Yorick de arte ale spectacolului aducem cărți despre artiști care au schimbat lumea și domeniul lor artistic, iar în 2023 îi veți descoperi pe The Beatles, Anthony Hopkins și pe Ernest Hemingway prin trei titluri captivante.

„Beatles. O istorie”, de Craig Brown, a fost desemnată cartea anului de Times, Telegraph și Sunday Times. De la autorul premiat al cărțiiMa’am Darling: 99 Glimpses of Princess Margaret” vom publica o biografie fascinantă, hilară și caleidoscopică despre legendara trupă The Beatles.

„Dragă tată” reprezintă o privire intimă și iluminatoare asupra lui Ernest Hemingway ca tată, dezvăluită printr-o selecție de scrisori pe care el și fiul său, Patrick, le-au schimbat pe parcursul a douăzeci de ani.

„Anthony Hopkins. O viață”, de Quentin Falk prezintă ascensiunea actorului de origine galeză, de la începutul carierei sale în teatru și film până la statutul său actual de superstar câștigătoare a premiului Oscar.

O reeditare mult-așteptată a fanilor Yorick este „Sculptând în timp”, de Andrei Tarkovski. Căutând răspunsuri la întrebări despre film și artă în general, despre creator și public, despre valori și nonvalori, unul dintre cei mai importanți cineaști din secolul XX privește adânc în sine și spre lumea din jur.

În cadrul colecției Young Adult, vom publica „French kissing in New York”, de Anne-Sophie Jouhanneau, o poveste de dragoste fermecătoare, plină de energie, despre o fată care abia așteaptă să facă parte din scena restaurantelor din Manhattan – și să-l găsească pe băiatul de care s-a îndrăgostit vara trecută. Perfect pentru fanii serialului „Emily la Paris”.

La n’autor, 2023 va fi anul când vom aniversa, cu multe surprize, 5 ani de la lansarea colecției. Așa că nu putem decât să sperăm că veți fi alături de noi, ca și până acum. Cât despre planul editorial, vă dezvăluim (momentan doar) primele două titluri ale anului viitor, pentru care suntem foarte entuziasmați: „Pe cine iubești mai mult?”, respectiv „Ai uitat să râzi”.

„Pe cine iubești mai mult?” este debutul literar mult-așteptat al traducătoarei Mihaela Buruiană, un volum fermecător de proză scurtă compozită, care pendulează între copilărie și maturitate, între tipuri de dragoste, între urban și rural, cu figuri feminine în prim-plan.

„Ai uitat să râzi” vă sună cu siguranță familiar, căci a fost publicat inițial în 2016 la Nemira și a fost un adevărat hit al scriitorului Bogdan Munteanu, a cărui cea mai recentă carte este romanul „Stai jos sau cazi”. Acum va apărea în n’autor într-o ediție nouă, revăzută și adăugită cu cinci povestiri. Practic, o nouă experiență de lectură, pe care abia o așteptăm.

NEZUMI by Nemira, primul imprint de manga în limba română, pregătește 3 noi apariții: Dokoboko no Waltz, Shino can’t say her name și Pino.

La Nemi pregătim surprize pentru cei mici – o nouă apariție din seria „Tina balerina”, dar și „Dar motan sărbătorește” de Cristina Andone din seria „Dar motan”.

Din seria „Povești din pădurea muzicală” de Cristina Andone va apărea o nouă carte: „Strauss și dansul rozelor de mai”. Iar Adrian Șonka ne va delecta cu „Ghidul micului astronom prin univers”, o reeditare mult-așteptată.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *