În acest decembrie se împlinesc trei decenii de la moartea marelui poet Nichita Stănescu. Editura Nemira doreşte să comemoreze acest moment printr-un concurs special. Răspunde la întrebarea Ce înseamnă pentru tine poezia lui Nichita Stănescu? până la data de 18 decembrie şi poţi câştiga unul dintre cele trei exemplare ale volumului 111 cele mai frumoase poezii de Nichita Stănescu oferite în dar de Editura Nemira.
Cum participi?
– Lasă răspunsul tău în secţiunea de comentarii a acestui articol.
– Răspunde până la data de 15 decembrie, ora 23:00, termenul limită de participare.
– Câştigătorii vor fi selectaţi prin random.org şi contactaţi prin e-mail pentru oferirea datelor de intrare în posesia premiilor.
– Vor fi 3 câştigători ce vor primi fiecare în parte câte un exemplar al volumului 111 cele mai frumoase poezii de Nichita Stănescu.
Mult succes!
Tweet
Pentru mine, poezia lui reprezinta nostalgia adolescentei si a primei iubiri
Emotia primei intalniri
Nichita…
E un Cântec de dor născut într-o Primăvară
Cavalerul florii de cireș rătăcit printre rânduri,
Emoția de toamnă dintr-o Poveste sentimentală
Şi Îngerul cu o carte în mână pășind printre Gânduri…
Buna ziua!Stanescu -frumusete,mister,taina,melancolie!
Pentru mine inseamna speranta si unicitate.
Pentru mine, poezia lui Nichita este calul măiastru care mă portă deasupra apelor, deasupra munților și deasupra vulcanilor, este acel verde de albastru și esența jocului de cuvinte și a metaforelor!
poezia lui nichita stanescu e acel ceva care mi-a facut viata mai usoara ani la randul. m-a schimbat, m-a ajutat sa gasesc raspunsul la multe intrebari.
Artă. Un sunet nemișcat care învăluie întreaga atmosferă înconjurătoare și care oferă o eternintate iubitoare de pace; armonia perfectă, indestructibilă; o aură plutitoare între realitate și ficțiune, precum un cântec de leagăn; o cursă nesfârșită, neînțeleasă decât de propriul sine; o întrebare care plutește mereu pe meleagurile minții, înfășurată ocrotitor împrejurul sufletului; dar și o speranță vie care oferă continuitate, acel imbold necesar înspre continuarea drumului pe cărarea vieții, cu toate învățăturile ei. Am învățat să fiu recunoscătoare pentru că am fost, sunt și voi fi suficient de norocoasă de a mă afla într-unul din locurile în care toate gândurile așezate și purtate de propriul ritm ale acestui autor, se scufundă. Există, cu siguranță, multe feluri de a-ți lua rămas-bun. Nichita a făcut-o, însă prin cea mai sinceră justificare pe care o proiectează aceste cuvinte.