Kindle Fire, mai mult decât un simplu e-book reader!

Revoluționarul e-book reader al celor de la Amazon, Kindle Fire, a fost probabil cel mai așteptat “gadget” al acestui an! Și de parcă nu ar fi fost de ajuns caracteristicile sale impresionante, fiind practic o tabletă ce le oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a citi, de a vedea filme și seriale, de a asculta muzică și de a se conecta wireless la internet, prețul său este de 3 ori mai mic decât cel al tabletelor iPad sau al Galaxy Tab-urilor!

Recent lansat pe piață, cu o zi mai devreme decât fusese anunțat inițial (a fost lansat pe 14 noiembrie 2011), Kindle Fire se concentrează în continuare pe cărți și reviste, fiind la origine un e-book reader.

Cu toate acestea, ce îl face atât de special este faptul că el constituie o trecere treptată către o viitoare tabletă “all in one”, fiind practic un e-book reader color, cu tehnologie touchscreen și un browser de internet propriu – Amazon Silk -, aducând pe lângă tot ce am menționat anterior și o serie de jocuri și aplicații specifice competitorilor săi de pe piață.

Puteți găsi o mulțime de informații despre Kindle Fire căutând pe internet, însă voi face și eu o selecție a caracteristicilor prin care se deosebește de concurență:

– spațiu de stocare nelimitat: oferă 8GB spațiu de stocare internă, dar și posibilitatea de a stoca online nelimitat, gratis, pe o platformă (sau centru de date) a Amazon-ului numită “cloud”;
– în rolul său de tabletă, are dezavantajul de a nu fi dotat cu o cameră foto;
– streaming nelimitat: Kindle Fire oferă prin Amazon Prime servicii de streaming video și audio nelimitat pentru o lună de zile;
– beneficiază de aplicația Newstand, astfel putând fi descărcate și citite cărți, ziare și reviste;
ecran de 7 inch: asigură o portabilitate mărita față de un iPad sau un Galaxy Tab.

Încă de la finalul lunii septembrie, când Amazon a anunțat apariția acestui e-book reader – tabletă, am știut că trebuie să îl am! Cu toate că rămân o iubitoare înrăită a cărților în format clasic, pe hârtie, nu pot să nu îmbrățișez avantajele pe care le oferă noile tehnologii. Iar Kindle Fire, prin faptul că are un preț de 199 dolari, este accesibil și, începând de acum, pe lista mea de Crăciun!

 

3 Commentarii

  1. John 18/11/2011 Reply
    • Andreea (Nemira) 18/11/2011 Reply
  2. Ciobanu Ion 21/11/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *