Cum ar fi personajele din Urzeala Tronurilor în universul Dungeons & Dragons?

Urzeala Tronurilor - G. MartinCât de interesant ar fi să atribuim personajelor din Urzeala Tonurilor trasături de caracter care să le decidă progresul?

În versiunea clasică a Dungeons & Dragons, cele nouă personaje au diverse trasături, cum ar fi: bun, rău, haotic, neutru, etc. Aceste clasificări au fost destinate pentru a-i ajuta pe jucătorii D & D să îşi ghideze corect personajele.

Seriile fantastice Urzeala Tronurilor au elementele potrivite unei versiuni D & D: un decor medieval, aventuri fantastice, regi care sunt rivali, pitici şi dragoni.

Iată câteva trăsături definitorii ale personajelor din Urzeala Tronurilor, dacă ar face parte dintre-un joc D & D:

Eddard Stark1. Eddard Ned Stark (lawful Good):
Ned Stark, conducătorul Casei Stark şi Lord Paramount of the North, este arhetipul unui bun lider. Lord Stark este un soţ devotat şi tatăl a şase copii. Ca gardian al Nordului, dominaţia lui Stark reprezintă un bastion important de apărare împotriva forţelor misterioase care îl pândesc. Este o responsabilitate pe care Stark o poartă cu mândrie, în special ca nordic.

Robert Baratheon2. Regele Robert Baratheon (caracter neutru):
Regele Baratheon, protector al ținutului, conduce cele Şapte Regate cu indiferenţă şi nepasăre. Când Ned Stark a fost denumit Mână a Regelui, Robert Baratheon i-a spus: I’m trying to get you to run my kingdom while I eat, drink, and whore my way to an early grave (În timp ce mănânc, beau și curvăsăresc în drumul spre o moarte prematură, încerc să te fac pe tine să-mi conduci regatul).

Cersei Lannister3. Regina Cersei Lannister (caracter neutru – negativ):
Regină din cele Şapte Regate, Cersei Lannister este soţia regelui Baratheon şi fiica fostului ocupant al poziției de Mână a Regelui. Căsnicia sa este lipsită de dragoste şi construită pe interese politice.

Tyrion Lannister4. Tyrion Lannister (adevăratul caracter neutru):
El reprezintă caracterul neutru autentic al filmului Urzeala Tronului. Tyrion Lannister este un supravieţuitor care face totul pentru a se bucura de viaţă. Acesta găseşte întotdeauna o modalitate de a scăpa de pericole.

Daenerys Targaryen5. Daenerys Targaryen (caracter neutru – pozitiv):
Frumoasa Daenerys Targaryen trăieşte în exil în Est, după ce a supravieţuit detronării regelui Aerys II Targaryen. Daenerys Targaryn este naivă, lipsită de experienţă, dar cu toate acestea vrea să îşi recapete statutul de regină a continentului Westeros.

Joffrey Lannister6. Regele Joffrey Lannister (caracter diabolic):
Un rege sociopat şi nerăbdător, Lannister este pe tron de la frageda vârstă de 17 ani mulțumită mamei lui, Cersei Lannister.

Arya Stark7. Arya Stark (caracter haotic – pozitiv):
În pofida izbucnirilor frecvente, Arya ştie întotdeauna care este cel mai important lucru pentru ea – să fie un membru mândru şi loial al Casei Stark.

Varys8. Varys (caracter pozitiv – neutru):
Membru al Consiliului Mic şi Maestru al Șoptitorilor, eunucul Varys se dedică menţinerii păcii şi ordinii sociale şi rezolvă problemele de spionaj. Lipsit de impulsuri sexuale, Varys devine incoruptibil şi învăluit într-o aură de mister.

Petyr Baelish9. Petyr Baelish (caracter diabolic şi neutru):
Petyr Baelish este personajul cu un zâmbet permanent pe chip. El deţine titlul de trezorier în Micul Consiliu. Îşi foloseşte această poziţie pentru a obţine informaţii asupra rivalilor politici. Petyr lucrează pentru a-şi asigura propriile interese, manipulând pe toată lumea. Este clar că are ambiţii mari şi că singura modalitate de a-şi atinge obiectivele este prin intermediul tacticilor machiavelice.

1 Comentariu

  1. paul 14/05/2012 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *