Cum au adus David Benioff şi D.B. Weiss Westerosul la viaţă?

David Benioff şi D.B. Weiss nu doar au adaptat mii se pagini ale romanelor lui George R.R. Martin pentru micul ecran, ci au şi filmat întreaga lume, o lume care include şapte regate, mii de personaje, zei vechi, zei noi, dragoni şi comploturi politice.

Chiar şi Martin a recunoscut că i s-a întâmplat să se piardă în detalii. Odată, câţiva fani i-au atras atenţia că a schimbat sexul unui cal de la un roman la altul.

Dar Benioff şi Weiss s-au descurcat de minune! Totuşi, cum au ajuns cei doi să fie producătorii acestui serial?

Când am văzut prima dată cărţile [din seria Cântec de Gheaţă şi Foc] se aflau pe podeaua lui David, lângă uşă, şi arăta de parcă erau puse acolo ca să ţină uşa deschisă”, spune D.B. Weiss. “Erau 4000 de pagini de ficţiune. M-am uitat la ele şi m-am gândit, wow, cine ar putea citi atât?

Despre începuturile serialului, cei doi recunosc că nu se gândiseră prea mult la publicul ţintă… deşi aşa susţineau.

Le-am spus celor de la HBO, oh, oamenii vor iubi serialul pentru că este fantasy şi este cel mai popular gen din lume“, mărturiseşte Weiss. “Dar adevărul este că ne-au plăcut foarte mult cărţile. Ne-am îndrăgostit de lumea pe care George a creat-o. Nu cred că eram atât de deştepţi să ne gândim pentru ce public vom face serialul.

Despre personajele pe care le crează ei înşişi, care nu există în cărţi, Weiss spune că sunt nevoiţi să le inventeze, pentru ca povestea să fie înţeleasă mai bine. Spre deosebire de cărţi, “nu putem afla ce este în mintea personajelor din moment ce nu folosim voice-over. Aşa că trebuie să ne folosim de dialoguri dramatice… sau cel puţim de ceea ce noi sperăm să fie dialoguri dramatice“, spune Benioff.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *