Cum își petrec personajele tale preferate Crăciunul?

După un an nelipsit de pericole şi de provocări, după războaie, trădări şi conspiraţii, călătorii interstelare, aventuri în ţinuturi exotice sau pe meleaguri fantastice, eroii Nemira se pregătesc de vacanţă şi de sărbători.

Poate că tradiţiile lor sunt neobişnuite, iar reuniunile de familie sunt, în general, evitate, atât pentru siguranţa lor, cât şi pentru siguranţa cititorilor, însă nimeni (şi nimic) nu i-a putut împiedica pe reprezentanţii Nemira să descopere cum îşi petrec personajele voastre preferate Crăciunul!

image

Claire & Jamie (seria Outlander): Sunt mereu pe fugă, pe mare sau pe uscat, înconjuraţi de pericol şi de duşmani, de aliaţi care aşteaptă momentul oportun pentru a-i trăda. De Crăciun, situaţia este aproape neschimbată. Pe puntea vasului, Claire îi povesteşte lui Jamie de Frank şi de Brianna, de cadourile ascunse prin casă, de masa festivă din Ajunul Crăciunului. Ar vrea să îi ofere un dar, însă a uitat că azi e 25 decembrie. E surprinsă când Jamie o invită pe punte şi îi arată cerul, spunându-i că poate să îşi aleagă orice stea de pe bolta cerească. Acesta este darul lui pentru ea.

Zack & Lex (Armada): După o sesiune îndelungată de antrenament, alături de ceilalţi recruţi, Zack şi Lex sunt pregătiţi de maraton. Bineînţeles, încep cu The Last Starfighter, însă atmosfera de sărbători se transformă într-o ceartă din care nu lipsesc poreclele sau scorurile ruşinoase la anumite MMORPG-uri când încearcă să aleagă următorul film. Până la urmă, renunţă la maraton şi fură două nave de vânătoare Glaive sobrukai. Le vor aduce înapoi pe 31 decembrie, dacă nu are loc (între timp) o altă invazie extraterestră.

Vassa & Erg (Vassa și Noaptea): Surprinzător sau nu, Vassa și Erg vizitează toate magazinele BY’s. Eliberează prizonierii, le oferă tichete de masă şi îi ajută cu cumpărăturile, pe ritmul muzicii ce răsună din difuzoare. Magazinele dansează întotdeauna la fix, când lebedele îşi scutură aripile şi se pregătesc de următorul zbor. Erg mănâncă doar dulciuri între călătorii, clătite cu gem de vişine, tort de ciocolată, îngheţată de vanilie şi bomboane cu jeleu, dar Vassei nu îi este foame. Nu crede în miracole, dar azi face o excepţie: îi e dor de Noapte şi a citit că majoritatea miracolelor se întâmplă de Crăciun. Încă mai speră.

Kell & Lila (Partea întunecată a magiei): Hoţii şi magicienii nu se odihnesc de sărbători; prin urmare, nu ar trebui să fiţi surprinşi că Lila şi Kell au călătorit în mai multe Londre, furând artefacte şi atrăgând mânia tuturor asupra lor. Lila a încercat să-l convingă pe Kell să îşi schimbe garderoba, însă haina cea nouă a aterizat în apele învolburate ale Tamisei, după o privire întunecată şi o vrajă care a îndemnat-o pe Lila să fie cuminte până la următorul jaf.

Arlen, Renna, Rosher şi Leesha (seria Demon): În spatele glifelor, protejaţi de magie, Rosher cântă. Încearcă să le ofere prietenilor lui puţină alinare, puţină pace, dar miezingii nu-l lasă să se concentreze. Leesha şi Renna au grijă de răniţi, împart mâncarea pregătită peste noapte şi aşteaptă lumina zilei. Arlen stă departe de toţi, cu ochii pe demonii de foc, care se apropie din ce în ce mai mult de graniţă, cu ghearele pregătite de atac. Pentru ei, fiecare zi e o sărbătoare. Pentru că au supravieţuit şi mai pot lupta încă o noapte.

Gregor, Boots, Luxa şi Henry (Cronicile din Subpământ): Cu gândul la Profeția Griului, Gregor ignoră pregătirile din jurul lui. Toţi vorbesc despre festin şi despre schimbul de cadouri, însă el îşi doreşte să fie la suprafaţă şi să îşi îmbrăţişeze mama, să o asigure că el şi Boots sunt în siguranţă. În apropiere, doua zburătoare păzesc intrarea castelului. Liliecii îşi întind aripile negre şi acoperă poarta, spre bucuria lui Boots, care profită de răgaz pentru a se căţăra pe unul dintre ei, îngropându-şi chipul în blana lui mătăsoasă. Gregor zâmbeşte. Poate că, până la urmă, o să fie un Crăciun deosebit.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *