Cum va arăta lumea peste 25 de ani: 5 viitoruri posibile

Capsula TimpuluiÎmpreună cu Next Advertising, am relansat săptămâna aceasta campania Capsula timpului. Tu cum vezi lumea peste 25 de ani?, în care v-am invitat să ne spuneţi predicţiile voastre pentru 2041.

Astăzi este ultima zi de participare, iar luni, 6 februarie, vom anunţa cei 20 de câştigători. Aceştia vor fi aleşi de un juriu format din trei pasionaţi de ştiinţă, SF şi literatură de anticipaţie din echipa Nemira. Până la rezultate însă, vă invităm să citiţi 5 dintre cele mai interesante, amuzante şi „vizionare” răspunsuri primite.

  • Peste un sfert de veac o să înceapă dominația „oamenilor apei”. Deșertificarea va afecta jumătate din glob, iar apa va avea o valoare mult mai mare decât aurul și petrolul. Vânătorii de râuri subterane, urmașii foștilor mineri, vor reedita „goana după aur”, se vor face averi și vor fi ruinate imperii. Telefoanele inteligente, la fel de populare ca acum, vor fi cumpărate cu un litru de apă. În 2050 va fi descoperit oceanul interior, dar accesul la el va fi foarte dificil.
  • Peste 25 de ani, cu siguranță hologramele vor înlocui telefoanele mobile, omul o să pună piciorul pe Marte, oceanele explorate în totalitate, iar Realitatea Virtuală va fi cam cum este prezentată în „Ready Player One”.
  • Peste 25 de ani , nu vom mai locui pe pamant , ci pe o alta planeta indepartata , unde vor exista si extraterestri , oamenii vor fi mai umani , si vor trai in armonie cu toate fiintele de acolo. Robotii vor munci pt noi , si vom descoperi leacul tineretii fara batranete si al vietii fara de moarte. 🙂 Nu va mai exista rautate , va fi pace si armonie si toti vom fi multumiti si fericiti.
  • 2041, hmm. Presedintele Americii, din dinastia Trump, va fi ales pe viata, zidul va fi construit, dar atunci vor incepe lucrul si la zidurile de est si de vest pentru a duce izolationismul la extrem. Singurul stat din UE va fi Romania si, cel mai probabil, va da o ordonanta de urgenta pentru excluderea sa imediata. Telefoanele mobile inteligente vor fi purtate din nou la gat, ca la inceputul anilo 2000, doar ca acum vor avea si un cip emotional plin de comentarii ironice – Siri va fi mult mai extrovertita. Vor exista probabil 44 de tipuri de toalete in orice local, pentru a nu exista riscul de incorectitudine politica. Masinile electrice si cele care se conduc singure vor fi, ca si acum, exact dupa colt. Vor aparea cateva tari noi, printre care si o republica a celor care cred ca pamantul e plat si luna o holograma. Partea buna e ca vor fi disponibile implanturi auditive care sa filtreze sunetele dupa preferinte, manelistii si rockerii putand sa se ignor reciproc, in sfarsit. Si cate si mai cate alte lucruri demne de a te minuna.
  • E din ce in ce mai frig. Soarele a uitat de noi. De luni de zile ninge, de parca cineva a aruncat toata zapada din acest Univers peste noi. Ma intreb cum arata harta pamantului acum. Si cat timp vom mai supravietui. Aici, in tunelele muntilor, care alta data ne furau lumina zilei pentru cateva minute, aici am pierdut ultima raza. A fost singurul adapost pe care l-au putut gasi cei de la Comitetul Cataclismelor cand si-au dat seama ca iarna aceasta nu e Winter is Coming din Game of Thrones, ci instalarea ferma a unei noi ere glaciale. Cand ghetarii s-au transformat in plimbareti albi ce au incercuit peninsula scandinava, lucrurile au devenit mai clare, dar mult prea tarziu. Inainte sa ajungem aici, termometrele electronice au luat-o razna. Bineinteles, producatorii chinezi nu au luat in calcul asemenea temperaturi, putin spus, extreme, dar acest lucru ma face sa ma simt mai bine cand stau imbracata in combinezonul termic, plin de artere electrice, care nu e Made in China. Ii spunem Muntele Noe si, ghemuiti in inima lui asteptam sa rasara curcubeul.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *