Diseara, „Urzeala Tronurilor” la HBO

Astăzi, la ora 22:00, la HBO vor fi difuzate, în premieră şi în exclusivitate, primele 15 minute din Urzeala Tronurilor, ecranizare a romanului omonim al lui George R.R. Martin. Fireşte, primele 15 minute din primul episod.

Evenimentul, pentru că este un eveniment de mare magnitudine, poate cel mai important eveniment fantasy (cinematografic) după LOTR, se suprapune în mod fericit peste romanele apărute la Nemira ale celebrului scriitor, romane care au avut un succes remarcabil. Cărţile lui G.R.R. Martin sunt considerate, atât de critici, cât şi de fani deopotrivă, ca reprezentând o adevărată revoluţie în universurile fantasy.

În plus, merită subliniat faptul că mijloacele de exprimare cinematografică permit acum realizarea de ecranizări fantasy mult mai aproape de spiritul şi sufletul operei decât ar fi fost posibil în urmă cu ceva vreme. Prin urmare, cu toţii la HBO, în această seară. Cu ochii în ecran şi cu volumul pe noptieră. Ce poate fi mai plăcut decât să citeşti o carte a cărei poveste tocmai ai văzut-o pe ecran?

De pe siteul HBO am aflat că serialul Urzeala Tronurilor a fost creat de David Benioff şi D.B. Weiss. Co-producători executivi sunt: Carolyn Strauss, Guymon Casady, Vince Gerardis, Ralph Vicinanza şi George R.R. Martin, iar producători sunt: Mark Huffam şi Frank Doelger

Serialul, compus din 10 episoade, va avea premiera pe 18 aprilie şi va fi difuzat în fiecare luni, de la ora 22:00, numai la HBO.

Din distribuţie fac parte Mark Addy, Sean Bean, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage, Michelle Fairley, Lena Headey, Kit Harington şi Aidan Gillen. Filmările s-au făcut la Paint Hall Studio în Belfast, Irlanda de Nord şi în Malta.

Aşadar, astăzi este un prilej nimerit pentru toţi fanii George R.R. Martin să înceapă să recitească volumele celebrei saga Cântec de gheaţă şi foc, volume disponibile la Nemira. Sau, pentru cei care încă nu le-au citit, este o ocazie perfectă să-şi procure de pe siteul nemira.ro romanele care, conform Newsweek, „marchează fără doar şi poate începutul detronării lui Tolkien”.

În încheiere, vă spun un secret: primele 15 minute din primul episod din Urzeala Tronurilor vor putea fi vizionate şi online, la adresa gameofthrones.hbo.ro.

3 Commentarii

  1. warry 04/04/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *