Donald Sutherland (Preşedintele Snow) vorbeşte despre Jocurile Foamei

Donald Sutherland, în vârstă de 76 de ani, s-a făcut cunoscut în lumea cinematografiei în special pentru rolurile din filmele Ordinary People (1980), The Italian Job (2003) şi Pride and Prejudice (2005). În filmul Jocurile Foamei a interpretat rolul Preşedintelui Snow, conducătorul tiranic al Capitoliului şi al Panemului.

A crescut în New Brunswick, Canada, iar tatăl său a fost inginer. A studiat şi el ingineria pentru o scurtă perioadă, până când a decis să renunţe la asta pentru a deveni actor.

Nu fusesem niciodată într-un teatru, nu văzusem nicio piesă. N-am idee de ce am decis că vreau să fiu actor. Nici acum nu ştiu.

Sutherland consideră că cel mai important lucru în actorie este investigaţia, motiv pentru care scenariull său de la Jocurile Foamei este plin de măzgăleli.

Despre scenariu, care a fost scris de regizorul Gary Ross şi de autoarea trilogiei, Suzanne Collins, Sutherland spune că este indubitabil cel mai frumos pe care l-a citit vreodată.

Actorul îşi aduce aminte că după ce a citit scenariul i-a spus soţiei sale: “Cred că am citit ceva ce ar putea schimba totul“. Bineînţeles, a avut dreptate, dar la momentul respectiv nu ştia cât de fascinaţi sunt cititorii de povestea Suzannei Collins.

“Avea posibilitatea de a cataliza, de a motiva şi mobiliza o generaţie de tineri care este inactivă în procesul politic“, adaugă acesta.

Despre Jennifer Lawrence, Southerland spune că nu o cunoştea şi nici nu văzuse filmul Winter’s Bone, pentru care aceasta a fost nominalizata la Oscar.

Aş spune că este una dintre cele mai bune actriţe ale momentului. E pur şi simplu minunată.”

Jocurile Foamei este binecunoscuta ecranizare a primului volum din seria cu acelaşi nume scrisă de Suzanne Collins. Filmul urmăreşte povestea lui Katniss Everdeen, o tânără de 16 ani care participă la un concurs sadic şi sângeros ce este organizat anual, unde douăzeci şi patru de adolescenţi sunt aruncaţi într-o luptă pe viaţă şi pe moarte.

2 Commentarii

  1. Kalkin 06/04/2012 Reply
    • Alina Neamtu 06/04/2012 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *