Editura Mistica: anul 2014 în zodia ezoterismului

Suntem la jumătatea lunii ianuarie, iar energia pe care o avem de regulă la începutul noului an pare să se epuizeze treptat. Din efervescenţa deciziilor pe care ni le-am asumat în noaptea dintre ani nu rămâne decât o amintire tot mai îndepărtată. Să fim mai buni. Să ne schimbăm stilul de viaţă. Să citim mai mult. Să cheltuim mai puţin. Toate acestea le recunoaştem, într-adevăr, ca propriile noastre gânduri, doar că acum se estompează sub acţiunea neiertătoare a rutinei. De ce nu putem păstra energia primelor zile ale anului, când totul pare posibil iar astrele ne dau semne că sunt aliniate favorabil?

Exact din această perspectivă, a influenţei nevăzute pe care o exercită mişcările astrelor cereşti asupra vieţilor noastre, vrem să vă recomandăm câteva lecturi cu totul speciale, care să vă menţină la turaţie maximă motoarele puse în funcţiune la început de 2014. Cărţi dedicate fiecărei zodii, de la o editură care are toate motivele să se impună ca un nume de referinţă în cele nevăzute, necuprinse şi mai puţin percepute de simţurile obişnuite ale fiinţei umane: editura Mistica.

Dar să începem cu începutul: Capricornii vor avea un an de vârf, multe dintre planurile lor având șansa de a se materializa mai ales în planul iubirii, al relațiilor sociale, al intimității. Un punct destabilizator în horoscopul lor este prezența lui Jupiter în Rac, zodia diametral opusă, aspect care le taie din elan. Vor resimți tot felul de blocaje de natură emoțională pe care nu le pot depăși cât timp nu elimină sau rezolvă restanțele sufletești. Un ajutor, credem noi, potrivit într-o astfel de situaţie este cartea “Iluminarea. 37 de trepte”, o lucrare care deslușeşte o scriere învăluită în mister încă din secolul al XIV-lea şi care îi va ajuta pe capricorni să înțeleagă natura iluzorie a plăcerii și a durerii, dincolo de care se poate ajunge la acel echilibru superior necesar în astfel de momente de cumpănă.

Geshe-Sonam-Rinchen---Iluminarea.-37-de-trepte-292x425

Vărsătorii au un an complicat din cauza aspectelor pe care Uranus în Berbec le face cu restul planetelor: Marte, Jupiter și Pluto. Trebuie să facă eforturi susținute pentru a-și evidenția calitățile și valoarea, pentru a-și repara reputația, pentru a-și dovedi onestitatea și instinctele sociale. Firea lor tumultoasă trebuie ținută în frâu și orgoliul domolit pentru că dacă vor da curs nemulțumimrilor, vor avea doar de pierdut. E important pentru Vărsători ca anul acesta să redecopere siguranța căminului și a familiei. Cei dragi îi vor susține. Marea lecție a acestui an este răbdarea, pentru că ceea ce nu pare să se materializeze acum va da roade anul viitor. Din toate aceste motive, dar nu numai, vărsătorii pot încerca “Iniţiere în channelling”, o carte ce ne învață să descoperim în noi înșine puteri nebănuite și să le folosim spre binele nostru și al celor din jur. Nu în ultimul rând, lucrarea lui Vitaliano Bilotta se adresează celor care doresc să-și perfecționeze viața interioară, iar pentru vărsători este un astfel de moment. 

Vitaliano-Bilotta---Initiere-in-Channelling-292x425

Peștii sunt excelent susținuți de Jupiter în Rac, care până în iulie trimite energii pozitive din casa a 5-a a Peștilor. În prima parte a anului se pot simți foarte în largul lor alături de prieteni, în societate, alături de cei dragi; se vor simți protejați și iubiți. Un eveniment deosebit în acest an e trigonul pe care Neptun din Pești îl face cu Jupiter, în perioada martie-aprilie, când e bine ca nativii să profite din plin de această susținere. Aranjamentele planetare ne arată că acest an îi provoacă pe nativii din Pești să aleagă calea sincerității, față de ei și față de cei din jur iar acțiunile lor să fie în concordanță cu aspirațiile, să evite compromisurile și să renunțe la idealuri învechite. O carte pe care le-o putem recomanda acestora, având în vedere claritatea în gândire de care au nevoie pentru a-şi urma planurile, este “Viaţa secretă a lui Dumnezeu”. Nu vă lăsaţi induşi în eroare de titlu: tema esenţială pe care o discută aici Aaron David este cât de liberi suntem cu adevărat să determinăm întâmplările și împlinirile din viaţa noastră pentru a atinge perfecţiunea.

Aaron_David-Viata_secreta_a_lui_dumnezeu_final-292x425

Nativii din Berbec îl au în continuare pe Uranus în zodia lor, ceea ce îi va influenţa pe ei dar și pe nativii din celelalte zodii de foc, Leu și Săgetător. Uranus este vizionarul și revoluționarul zodiacului dar energia lui, deși inovatoare, este radicală, intempestivă, destabilizatoare. Faptul că în 2014 face și două aspecte tensionate cu Jupiter în Rac și cu Pluto în Capricorn, le va aduce nativilor din Berbec multe motive de iritare, risipă de energii, nerăbdare, agitație inutilă, stres și oboseală mai ales în planul relațiilor personale. Abia din a doua jumătate a anului, odată cu intrarea lui Jupiter în Leu, Berbecul va fi mai bine susținut. Dar pentru prima parte a anului, noi le recomandăm Berbecilor cartea „Zen şi arta fericirii”, în care autorul Chris Prentiss apelează la filozofie, ştiinţă şi experienţă personală pentru a ne dezvălui înţelepciunea practică şi calea spre fericirea de zi cu zi. Prentiss privește cu înțelegere, bucurie și umor spre întâmplări comune și provocări ce trebuie transformate în oportunități, iar pentru Berbeci aceasta este marea lecție a acestui an.

Chris-Prentiss---Zen-si-arta-fericirii-292x425

Taurii sunt influențați de Saturn și de Nodul Nord, care traversează zodia diametral opusă, adică a Scorpionului. Sunt tranzite foarte rare și al căror rol fundamental e de a ”ecologiza” sufletul nativului din Taur, de a-l forța să se elibereze de ceea ce nu mai e necesar. Atât Saturn cât, mai ales, Nodul Nord vin cu lecții de destin, cu întrebări existențiale, cu datorii vechi, chiar din vieți anterioare. Tranzitând zodia Scorpionului care guvernează finanțele, banii în comun, sexualitatea dar și natura ascunsă a omului, științele oculte, misterele, Nodul Nord și Saturn scot la iveală multe lucruri rămase fără răspuns. Poate fi un moment bun să citiți ”Karma și efectele ei”, scrisă de Geshe Sonam Rinchen, o carte care ne arată cum acțiunile fundamentate pe ignoranță ne propulsează dintr-o renaștere în alta, ținându-ne captivi în suferință, și cum prin înțelegerea corectă a realității putem rupe acest ciclu. Poate fi un an complicat pentru Tauri, care le va testa perseverența legendară, dar în același timp poate fi un an de reînnoire spirituală.

Geshe-Sonam-Rinchen---Karma-si-efectele-ei-292x425

Pe Gemeni îi așteaptă un an bun, mai ales odată cu intrarea lui Jupiter în Leu. Se vor bucura de energie, optimism și chef de viață, iar schimbările majore vin pe planul social, amoros și al căminului. Ar putea iniția și o serie de schimbări în carieră, mai ales după luna Februarie. Cumulul de energii efervescente – a expansivului Jupiter și a impulsivului Uranus, îi poate face pe Gemeni să își controleze cu greu tendința de rebeliune, de schimbare cu orice preț, de acțiune, de agitație de dragul agitației. Coroborat cu influența lui Neptun, care produce din poziția în care este confuzie și erori de judecată în planul practic, Gemenii pot acționa necugetat și pot face greșeli. Şi în acest caz avem cartea potrivită pentru persoanele potrivite: „Învăţături paranormale pentru o viaţă mai bună”, a Claudiei Niţă Donca, vă îndreaptă atenţia spre bagheta magică care este sinele vostru cel mai profund şi care vă poate ajuta să vă apropiaţi de iubirea, armonia şi bunăstarea de care aveţi atât de multă nevoie.

Claudia-Nita-Donca---Invataturi-paranormale-pentru-o-viata-mai-buna-292x425

Racii vor avea tranzitul lui Jupiter prin semnul lor astfel că în prima perioadă a anului se vor simți protejați și binecuvântați. Neptun din Pești, tot o zodie de apă, poate fi un aspect pozitiv, protector pentru nativi dar pentru a beneficia de întreaga încărcătură a acestui tranzit, e important ca nativii să acorde o mai mare atenție spiritualității care trebuie să devină o parte integrantă a vieții lor. Din această perspectivă, poate fi momentul oportun de a-şi îmbogăţi viaţa spirituală şi cu experienţele altor persoane, în special dacă acestea sunt încărcate de semnificaţii şi învăţăminte demne de a fi urmate. Cartea pe care le-o recomandăm, „Mistici din Carpaţi şi alţi oameni slăviţi din istoria mântuirii”, poate avea de asemenea şi aplicaţie practică, ea dezvăluind taina personală a aleşilor ca posibilă cale de urmat. Pentru nativii din Rac poate fi un an de redescoperire a bogăției lor emoționale și chiar materiale.

Vasile-Andru---Mistici-din-Carpati_vol-1-292x425

Leii se vor bucura de la jumătatea anului de prezența lui Jupiter în zodia lor. Marele benefic aduce optimism, entuziasm, noroc, evenimente fericite, sentimentul că sunt protejați și ajutați să își împlinească planurile. Însă până la jumătatea anului, avându-l pe Jupiter în Rac, casa a 12-a pentru nativii din Leu, e foarte important ca aceștia să petreacă timp singuri, să încerce să-și asculte mai mult intuiția, să își cultive compasiunea pentru cei din jur și generozitatea. „72 de îngeri: călăuzele noastre de zi cu zi” este o altă carte a editurii Mistica demnă de atenţie, în special în contextul acestei configurații astrale. Acest titlu le poate oferi o înţelegere superioară a misiunii pe care o au în viaţă, precum şi o abordare solidă a cunoaşterii omului în realitatea sa divină. Pentru Lei e un an în care se despart de puternice legături cu trecutul, ceea ce îi face să îmbrățișeze noul și neprevăzutul. Marea lor lecție, în acest an, e să accepte noi provocări și să-și dezvolte și mai mult capacitatea de a oferi dragoste.

Mireille-Labonte---72-de-ingeri-292x425

Fecioarele nu vor avea parte de tranzite deosebite, dar fiecare nativ poate resimți diferit acest an în funcție de horoscopul personal. Un eveniment mai special va fi opoziția pe care Neptun o face cu Soarele Fecioarelor, aspect care creează confuzie, incertitudine, nesiguranță, predispoziție spre a fi înșelat sau spre a înșela pe cei din jur. Nativii ar putea să se lase în voia proiecțiilor, viselor cu ochii deschiși, a himerelor. O soluţie pe baza căreia puteţi construi este „Feng Shui tradiţional. Manualul practicantului”, un ajutor care se poate dovedi nesperat pentru a face acele mici schimbări de care este nevoie uneori pentru a privi lucrurile dintr-o nouă perspectivă. Dar nu uitați că Jupiter și Saturn vor trimite energii benefice înspre nativii din Fecioară, ajutându-i să rămână cu picioarele pe pământ și contracarând influența lui Neptun, așa că acest an ar putea fi cel în care Fecioarele își descoperă misiunea și locul în această lume.

feng-shui-traditional-coperta-292x425Tranzitul Nodului Nord prin zodia lor le confruntă pe Balanțe şi le provoacă să își inventarieze emoțiile, stările, valorile personale. Așa cum Taurii erau provocați să își elimine datoriile karmice, Balanțele trebuie să elimine acele obiceiuri, scopuri, valori care nu mai corespund misiunii lor, să elimine un sine vechi, pentru unul nou. În căutarea liniștii interioare și a echilibrului, țeluri ale omului de ieri și de azi, celebrul chiropractician și ocultist Israel Regardie a conceput volumul ”Arta adevăratei vindecări. Puterea infinită a rugăciunii şi a vindecării”, ce a devenit baza multor tehnici de recuperare după o afecțiune psihică sau fizică. Prin exercițiile prezentate aici putem transforma rugăciunea sau orice dorinţă de îmbunătăţire a vieţilor noastre ori a celor dragi nouă într-un mijloc de schimbare extrem de eficient, așadar o recomandăm Balanțelor cu căldură. Anii care vor urma vor aduce recompense minunate dacă și numai dacă Balanțele au curajul să riște o evoluție rapidă în acest an. Din punct de vedere spiritual și emoțional ar putea fi un an nesperat de bun.

Israel-Regardie---Arta-adevaratei-vindecari-292x425

Scorpionii îl vor avea în continuare pe Saturn în zodia lor. Saturn e considerat profesorul zodiacului, un dascăl sever care îi va trece pe nativi prin furcile caudine înainte să părăsească zodia. Neptun în Pești, pe casa lor a 4-a a căminului, le poate aduce probleme în familie, o situație conflictuală și tensionată, mai ales în prima parte a anului. Cunoscând natura profund emoțională și introspectivă a scorpionilor, „Iniţiere în iubirea karmică” este cartea pe care le-o recomandăm. Dar un alt motiv este şi acela că astrologia karmică ne permite să înţelegem mai bine legăturile afective, precum şi dinamica şi dezvoltarea raportului de cuplu. Această conştientizare, împreună cu capacitatea fiecăruia de a urma atât propria creştere evolutivă, cât şi pe cea a partenerului, va fi determinantă pentru viitorul unei relaţii care va duce fie la depăşirea, fie la stagnarea acelei karme emoţionale pe care am purtat-o cu noi de-a lungul nenumăratelor vieţi până acum.

Paolo-Crimaldi---Initiere-in-iubirea-karmica-292x425Ultimii în horoscopul recomandărilor de lecturi mistice, dar cu siguranţă nu cei din urmă, Săgetătorii vor avea o primă jumătate a anului dificilă din cauza unui tranzit turbulent al lui Jupiter, guvernatorul lor. De la jumătatea anului, nativii din Săgetător se vor bucura de intrarea lui Jupiter în Leu, de unde le trimite energii pozitive mai ales în domenii ce ţin de copii, creativitate, pasiune, dragoste. Universul le va cere nativilor să-și aprofundeze relațiile de iubire, prietenie și să găsească între cele pe care le au legături cu adevărat importante pe care să le păstreze tot restul vieții. Tocmai pentru că va fi un an în care se va dovedi important să-şi găsească echilibrul, le propunem scorpionilor să încerce “Iniţiere în Reiki”, de Risvan Vlad Rusu, o formă de terapie despre care se ştie că are capacitatea de a ne îmbunătăţi viaţa şi de a ne relaxa, lăsând cale liberă sănătăţii şi armoniei.

initiere-in-reiki-292x425

Vă urăm lectură plăcută în anul 2014 în compania cărţilor de la editura Mistica!

Interpretările acestui horoscop au fost făcute pe baza informaţiilor oferite de platforma astro.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *