Editura Nemira recomandă atelierul „Nietzsche – despre libertate ca lecţie existenţială”

Nietzsche – despre libertate ca lecție existențialăFundatia Calea Victoriei va invita incepand de marti 24 septembrie, ora 19:00, la atelierul Nietzsche – despre libertate ca lectie existentiala, un curs de cultura generala cu un subiect inteligent, unde veti descoperi impreuna gandirea lui Nietzsche.

Timp de trei intalniri desfasurate intr-o atmosfera relaxata, veti intra in dialog deschis cu Nicolae Dragusin, care va raspunde curiozitatilor voastre si care va va dezvalui fascinanta lume a secolului XIX din perspectiva ideilor lui Nietzsche.

Friedrich Nietzsche a fost profesor, autor, dar mai presus decat atat, el a fost filosof. Creatia acestuia, ca orice mare filosofie, nu poate fi incadrata in mod definitiv niciunei categorii. Explicatia nu sta atat in geniul propriu, cat mai ales in libertate.

Sunt propuse trei intalniri despre libertate ca origine a gandirii sale si despre libertate ca lectie existentiala, „predata” in mod magistral de ganditorul rebel.

Micile creatii muzicale compuse de Nietzsche si interpretate in cadrul Filarmonicii din Viena vor asigura, in mod selectiv, nu doar fondul muzical al discutiilor, ci, in egala masura, vor da seama asupra faptului ca un geniu nu se exprima niciodata intr-un singur mod.

Altfel spus, o gandire profunda, chiar daca neinchegata, nu are cum sa fie redusa doar la cuvant.

Temele celor trei intalniri sunt:

1. Libertatea ca premisa si tel

2. Nietzche – crestin si teolog?

3. Nietzsche si Wagner

Lector: Nicolae Dragusin

Data incepere: 24 Septembrie 2013; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 3

Frecventa: saptamanal, marti

Cost: 130 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 120 ron

Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei, Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *