Elevii vor putea învăţa de pe e-book-uri

După moarte lui Steve Jobs de anul trecut, mulţi se întrebau ce noutăţi va mai putea aduce Apple. Având în vedere că e-book-urile sunt din ce în ce mai populare şi din ce în ce mai mulţi preferă acest tip de cărţi, compania americană a decis să reinventeze manualele şcolare. Astfel, apărut iBooks 2 – manuale şcolare în format electronic, pentru iPad.

În şcolile din Statele Unite ale Americii, există deja 1,5 milioane de iPad-uri, iar numărul lor creşte pe zi ce trece, deci nu va fi o problemă pentru Apple să îşi vândă manualele.

„Cu iBooks 2 pentru iPad, elevii vor avea un mod de a citi şi învăţa mai dinamic, mai captivant şi mai interactiv, folosing un dispozitiv pe care deja îl iubesc”, spune Philip Schiller, vicepreşedintele Apple.

Manualele în format electronic pot include animaţii, diagrame, fotografii, chiar şi clipuri video, pentru ca învăţatul să fie mai plăcut. În plus, pot fi completate oricând cu informaţii noi şi, poate cel mai important, pentru că încape un număr foarte mare de manuale pe iPad, elevii nu vor mai căra ghiozdane pline cu cărţi după ei.

 

 

3 Commentarii

  1. VegetaMirel 24/01/2012 Reply
  2. Popescu M 24/01/2012 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *