7 motive pentru care cărțile sunt adevăratele suflete pereche

Febuarie, Valentine’s, Dragobete. Toată lumea știe că februarie e luna iubirii. Dar, sincer, inimile noastre sunt îndrăgostite iremediabil de….cărți. Și suntem siguri că adevăratele suflete pereche sunt cărțile.

  1. Nu ne plictisim niciodată de ele. Ba dimpotrivă, vrem tot timpul mai multe. Ăsta e și motivul pentru care teancul de cărți de pe noptieră ajunge să fie un TBR imens la care adăugăm cărți constant.
  2. Alături de ele am avut cele mai aventuroase călătorii. Unde ai călătorit ultima oară doar stând pe canapea?  Rusia sau Noua Zeelandă? N-a contat că nu aveai un ghiozdan foarte încăpător și nici că temperaturile erau prea mici sau prea mari. A contat doar că ai avut la dispoziție câteva ore să te pierzi între copertele unei cărți.
  3. Ne fac să râdem singuri. Sau să plângem, depinde. Știi momentul când ești în metrou, în tren sau în orice mijloc de transport și începideodată să râzi, deși nu e nimeni lângă tine? Da, probabil citeai o carte sau un paragraf amuzant, dar pentru cei din jur tot a părut ceva ciudat.
  4. Devin cele mai bune prietene în doar în câteva ore. Ba chiar prietene pe viață. De câte ori ți s-a întâmplat să legi o prietenie cu cineva pe viață? Poate niciodată. Dar cu o carte? De nenumărate ori.
"You know you've read a good book when you turn the last page and feel a little as if you have lost a friend."  - Paul Sweeney
  1. O carte nu te lasă niciodată singur. Iar sentimentul e reciproc – când vezi o carte în librărie parcă nu ai vrea să o lași acolo singură, nu? Apoi o ții aproape, în biblioteca ta și te poți întoarce oricând la ea. 
  2. O carte te învață întotdeauna ceva. Chiar dacă nu sunteți întotdeauna pe aceeași pagină, o poveste te învață ceva, fie despre lumea sau personajele din carte, fie, adesea, despre tine însuți.
  3. Cărțile vor fi întotdeauna alături de noi. Odată ce te-ai îndrăgostit, nu le mai poți lăsa deoparte. Odată ce te-ai îndrăgostit și ai citit o carte, povestea rămâne cu tine chiar și după ce o închizi.

Care sunt motivele pentru care TU te-ai îndrăgostit de cărți? Împărtășește-le cu noi pe Facebook, Instagram, în comentarii aici sau cu o postare cu TAG-ul #WeLoveBooks și completăm împreună lista!

2 Commentarii

  1. Ileana 07/02/2019 Reply
    • Nemira 14/02/2019 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *