Familia Nemira: 5 tradiții de sărbători

În loc să se ocupe de ambalarea cadourilor și decorarea bradului, Familia Nemira a părăsit în taină sediul editurii, fiecare membru fiind echipat cu o desagă personalizată. Nu au trecut neobservate costumele neobișnuite, unele peticite și neașteptat de murdare, cu atât mai puțin vestimentația viu-colorată, mantiile căptușite cu blană și vestele strâmte, cu buzunare speciale pentru pumnale, resurse (aparent) infinite de praf de pușcă și sticluțe cu otravă.

background-bow-box-1534525

Familia Nemira pare pregătită de luptă, de o ambuscadă sau de o vânătoare. Poate toate cele trei la un loc? Au pus pe pauză planul editorial pentru 2019, precum și tradițiile specifice sărbătorilor de iarnă, după un târg încheiat cu un aliat misterios, ce a refuzat să își dezvăluie identitatea.

În acest an, obiceiurile vor „suferi” o mică schimbare, iar vacanța de iarnă nu se va rezuma doar la colinde, preparate savuroase, daruri și reuniuni de familie. „Magia” a poposit la sediul editurii cu un dar neprețuit: posibilitatea de a avea tradiții noi și de a vizita cele mai periculoase, intrigante și înfricoșătoare lumi SF&F.

De câte ori nu ți-ai imaginat cum te strecori între copertele romanului tău preferat? Ai participat la războaie, confruntări și cruciade, ai uneltit, trădat și mințit, poate chiar te-ai îndrăgostit și te-ai lăsat păcălit(ă) de personajul tău preferat, un antierou ce nu a ezitat să te sacrifice pentru a-și salva pielea. Dorința ta de răzbunare te-a ajutat să continui seria și să citești următoarele volume, dar plăcerea lecturii a fost întotdeauna umbrită de un regret, de neputința de a schimba soarta personajelor și de a influența deznodământul.

Cu noroc și șansă, Familia Nemira trăiește visul fiecărui cititor și ne propune cinci tradiții „altfel”, ce ne vor bântui pentru o perioadă lungă de timp.

  1. Trăiește într-un univers distopic: Silozul, Fata cu toate darurile, Băiatul de pe pod, Transformarea, Cei 100.

  2. Învață tainele magiei: Umbra magiei, Partea întunecată a magiei, Vrăjitoarea adevărului, Vrăjitorul Vântului, Magicienii, Aleasa Dragonului.

  3. Antrenează-te și devino un asasin/mercenar/luptător renumit: Ucenicul Asasinului, Prințul Spinilor, Dulce răzbunare, Luna ucigașă, Tăișul sabiei.

  4. Poartă tratative cu o rasă extraterestră și încearcă să oprești declanșarea unui nou conflict militar: Problema celor trei corpuri, Pădurea întunecată, Povestea lui Zoe, Copiii Timpului. Armada, Rendez-vous cu Rama.

  5. Împrietenește-te cu o ființă fantastică și convinge-o să nu te mănânce: Istoria naturală a dragonilor, Tropicul Șerpilor, Rebelul nisipurilor, Dansul Dragonilor, Omul pictat, Victoria Vulturilor.

 

P.S: știm că fotografia de la începutul articolului te-a dezorientat și că poate te-ai așteptat la niște tradiții obișnuite și nu cele pe care ți le-am propus. Era un test. Felicitări, l-ai trecut.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *