Fata modificată a fost la Clubul de lectură Nemira

Luni, 27 ianuarie, s-a desfăşurat prima ediţie din 2014 a Clubului de lectură Nemira, în aceeaşi mansardă primitoare a gazdelor noastre de la Cărtureşti Verona. În ciuda vremii ostile însă, participanţii şi-au dovedit încă o dată pasiunea pentru lectură, participând în număr neaşteptat de mare. Apoi, urmând exemplul lui Paolo Bacigalupi în “Fata modificată”, şi-au lăsat imaginaţia să zboare până într-acolo încât, după cum se poate vedea şi în poză, realitatea s-a estompat de-a binelea.

Dar asta n-a fost o problemă, pentru că fiecare şi-a asumat acest lucru şi s-a transpus în pielea personajului care l-a impresionat cel mai mult. Unii dintre noi au devenit căpitanul Jaidee, alţii Kanya sau Anderson Lake, iar alţii ne-am întrebat dacă nu cumva contextul apocalipsei biologice à la Monsanto, propus de Paolo Bacigalupi, nu este pur şi simplu una din temerile cele mai apăsătoare ale omului contemporan.

Una peste alta, s-a dovedit o seară excelentă, iar confruntarea ideilor s-a situat la înălţime. Şi pentru că de această dată vom institui o metodă nouă de a alege cartea ce va fi prezentată la următorul club de lectură, adică cel electronic, iată care este lista cărţilor propuse:

1. Manuscrisul găsit la Saragosa – Jan Potocki

2. Nimicul de temut – Julian Barnes

3. Silozul – Hugh Howey

4. Vocea gândurilor – Nina Bouraoui

5. Omul din castelul înalt – Philip K. Dick

6. Nord – Louis-Ferdinand Céline

7. Ne vom întoarce în Muribecca – Sebastian A. Corn

8. Prinţesa şi profetul – Shafique Keshavjee

9. Mecanica inimii – Mathias Malzieu

10. Locatarul himeric – Roland Topor

Formularul de votare se află dedesubt; se pot vota numai trei cărţi, iar votul se încheie vineri, 31 ianuarie 2014, ora 16.00. Data următorului club este stabilită pentru marţi, 25 februarie 2014.


[poll id=”8″]

Fata modificata colaj

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *