Festin literar la Editura Nemira: 7 titluri de citit în această toamnă

banner1

Luna octombrie sosește cu multe noutăți pentru super-cititorii Nemira, cu surprize în colecțiile Nautilus & Suspans, inclusiv două romane SF semnate de autori români: Bacalaureat, de Ovidiu Eftimie, și Omnium, de Florin Stanciu.

Vă invităm:

Să o cunoașteți pe Isabella Trent, o cercetătoare excentrică și ambițioasă, care a eliberat dragonii din ceața prejudecăților mistice și și-a scris povestea în Istoria naturală a dragonilor.

Să luptați în fiecare seară alături de Omul Pictat și să înfrângeți demonii prin puterea glifelor, în Războiul la lumina zilei.

Să porniți într-o ultimă aventură alături de Jean le Flambeur şi Mieli, în Îngerul cauzalității.

Să vă reîntâlniți cu M. R. Carey, autorul romanului bestseller Fata cu toate darurile, care se întoarce cu un thriller original, Fellside.

Să elucidați un mister în compania lui Axxe Kaer din Omnium.

Să opriți o invazie extraterestră și, implicit, sfârșitul lumii. Cu armele potrivite, desigur, în Bacalaureat.

Omnium: În trecut, Pământul a fost distrus de un obiect necunoscut numit Spinul lui Dumnezeu. În prezent, pe Staţia de Explorare a Portalului 2, Axxe Kaer e solicitat de PHIL, entitate superinteligentă artificială şi custodele staţiei, să elucideze apariţia unei capsule misterioase ieşite din portalul legat de o gaură de vierme. Deşi călătoria fiinţelor vii prin portaluri e imposibilă, capsula prezintă semne vitale.

Bacalaureat;  Necazurile se ţin lanţ de subinspectorul Petre Popescu. După ce a fost dat afară din SRI pentru că a luat o

şpagă în timp, acum este pus în faţa unei decizii extrem de complicate: să supravegheze un post-uman tranchilizat, a cărui trezire ar însemna sfârşitul lumii aşa cum o ştim sau să ajute doi ţigani să oprească o invazie extraterestră care ar însemna tot sfârşitul lumii aşa cum o ştim, dar cumva diferit.

Fellside: Fellside e o închisoare de maximă securitate pentru femei, situată undeva în capătul mlăştinos din Yorkshire.

Jess Moulson şi-ar putea petrece tot restul vieţii acolo, deşi nu-şi aminteşte crima pentru care e condamnată. Nu ştie cum a murit băieţelul de care avea grijă în seara care i-a schimbat viaţa, dar presa s-a grăbit s-o numească „criminală de copii “.

Fellside este un loc unde până şi pereţii şoptesc. Iar cea mai puternică este chiar vocea băieţelului omorât. Mintea lui Jess îi joacă feste sau chiar i se cere ajutorul dintr-o altă lume?

Războiul la lumina zilei: În noaptea cu lună nouă, demonii atacă în forţă, hotărâţi să îi ucidă pe cei doi bărbaţi care pot deveni Mântuitorul, cel despre care profeţiile spun că îi va distruge o dată pentru totdeauna. Arlen Barles, cunoscut acum drept Omul Pictat, poate înfrunta orice demon, iar oamenii obişnuiţi îl urmează peste tot şi văd în el Mântuitorul. Însă calea lui este una periculoasă şi alături de el rămâne doar neînfricata Renna Tanner, ea însăşi în pericol să cadă pradă puterilor magiei demonice.

Ingerul cauzalitatii: Întâmplările din „Îngerul cauzalităţii” îi găsesc pe excentricul Jean le Flambeur şi pe Mieli în părţi diferite ale universului, în vreme ce Perhonen, nava lor cu conştiinţă proprie, a fost distrusă. Cei doi protagonişti trebuie să decidă cui îi sunt loiali şi ce trebuie să facă pentru a supravieţui. În jurul lor, întreg sistemul solar intră într-un război de dimensiuni şi consecinţe fără precedent.

Festinul ciorilor: După lupte grele şi trădări fatale, cele şapte puteri care îşi disputau Westeros s-au nimicit una pe alta şi au ajuns la un pact îndoielnic. Odată cu moartea monstruosului rege Joffrey, regenta Cersei conduce din Debarcaderul Regelui. Înfrângerea lui Robb Stark îi descurajează pe rebelii din Nord şi familia lui se împrăştie ca seminţele pe un pământ neroditor în tot regatul. Nu mai există decât puţine pretenţii legitime la Tronul de Fier, iar acestea sunt în mâinile celor fie prea slabi să le obţină, fie aflaţi pe meleaguri îndepărtate.

Istoria naturală a dragonilor: Isabella Trent a reuşit, în ciuda convenţiilor epocii în care trăia, să scoată dragonii din ceața prejudecăţilor mistice şi să-i transforme în obiectul unei ştiinţe moderne. În această carte, Isabella însăşi povesteşte despre pionieratul care aproape i-a distrus credibilitatea şi viitorul, despre momentele când şi-a pus în pericol viaţa din curiozitate ştiinţifică, despre faimoasa expediţie de pe muntele Vystrana, unde a făcut primele descoperiri ce aveau să schimbe lumea şi, nu în ultimul rând, despre cum a găsit dragostea adevărată în ciuda multelor ei excentricităţi.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *