UPDATE: volumul de faţă este doar parţial reeditare. Faţă de ediţia veche, Martin a rescris nuvela “Zburătorii nopţii”, întinderea lucrării aproape dublându-se. De aceea ediţia oferită de Nemira este adăugită şi adusă la zi.
Ştiu că toată lumea se întreabă CÂND TERMINĂ MARTIN “DANSUL DRAGONILOR”???? Sau dacă apucă să termine seria CÂNTEC DE GHEAŢĂ ŞI FOC. Sau DE CE DUREAZĂ AŞA MULT LUCRUL LA SERIALUL HBO???
Eu din păcate n-am răspunsuri la toate întrebările astea. Dar am o promisiune: până apare Dansul Dragonilor sau serialul HBO, nu veţi duce lipsă de George R.R. Martin. Vă pregătim cam… 5-6 volume 😀
Iar acesta este primul.
George R.R. Martin – Zburătorii nopţii
traducere de Mihai-Dan Pavelescu
colecţia Nautilus
107 x 178, 384 pp.
Teroare în abisul spaţiului cosmic creată de «cel mai bun povestitor al domeniului».
Science Fiction Review
Nave spaţiale posedate de spirite, cadavre animate pentru a fi exploatate la munci necalificate, extratereştri care parazitează oamenii aflaţi în căutarea divinităţii – un volum de povestiri care transmite atmosfera primului film Alien regizat de Ridley Scott.
Asimov’s Science Fiction Magazine
Un volum de povestiri SF cu tuşa horror a maestrului mondial al literaturii fantasy, G.R.R. Martin.
Locus
În «Cântec pentru Lya», George R.R. Martin examinează caracterul străin şi bizar al unei culturi care n-a mai evoluat de zeci de mii de ani. O poveste tulburătoare, tristă şi frumoasă, minunat scrisă, a cărei forţă dăinuie după zeci şi zeci de ani.
Fantasy & Science Fiction Magazine
«Zburătorii nopţii», o nuvelă horror care abundă în descrieri intense, a fost distinsă în 1981 cu premiul Locus şi în 1983 cu premiul japonez Seiun.
SFRevu
«Cântec pentru Lya», nuvelă premiată cu Hugo în 1975, este un text superb despre singurătate şi reacţia înaintea religiei, despre tristeţe şi iubire pierdută. Cu certitudine, unul dintre cele mai bune scrise vreodată de Martin!
Interzone
Later edit: am uitat să pun trailerul serialului. Scurt dar incitant 🙂
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qSqnO8iGz9o[/youtube]
Intrebare: Pe viitor s-ar putea sa vedem si antologiile Wild Cards la noi?
@Assassin: lucram la un program de fidelizare ca cel propus. Rezultate soon, sper 🙂
Se poate face un club al cartii,cum e la Polirom,unde daca ai comandat 10 carti in primul an ,ai 30 %reducere la comenzi(indiferent de valoarea comenzii).
@Vlad: daca se va merge pe varianta mea de fidelaizare, sper ca acel program sa ia in considerare toate comenzile online facute in trecut, nu doar cele, sa zicem, din ultimu’ an 🙂
Eu zic sa incerci totusi careta lui oliviu, mie mi s-a parut un dark fantasy foarte misto. pe de alta parte, daca nu iti place coperta, s-ar putea sa nu iti placa nici cartea, mie mi se pare o imagine intunecata si impresionanta. deci presupun ca tine de gust.
Eu am luat cartea lui Craznic tocmai ca mi-a placut coperta, mi s-a parut foarte dark plus ca era horror. Am citit-o si e foarte buna. Are si o postfata cu cazuri reale supranaturale din evul mediu.
@Robert-Atunci ramine stabilit-Cartea lui Oliviu=La sirsit a mai ramas Cosmarul- sa o citeasca toti fanii sf si apoi sa discutam.Eu zic ca merita cu virf si indesat!
Ma bucura enorm apariţia lui Martin, desi eu una asteptam mai cu sufletul la gura Stackpole. Oricum, bravo Nemira! In alta ordine de idei, daca tot ati pomenit, am luat Oprita si Craznic de la targ, sunt senzationale amandoua. Mircea Oprita mi-a placut mereu, iar Craznic a constituit o surpriza deosebit de placuta, un horror policier cu un final spectaculos, iar coperta se potriveste mai ales dupa ce citesti cartea, pentru ca fereastra castelului si culorile rosu si negru joaca un rol important in finalul mentionat (inspirata si alegerea Editurii Vremea de a include romanul in colectia Rosu si negru, din acelasi motiv…)