Frank Herbert, părintele universului Dune, aniversat pe data de 8 octombrie!

Conform principiului că un scriitor nu e nici pe departe autorul propriei sale opere, ci că ea îi este dictată de o instanţă superioară, atunci putem trage următoarea concluzie: pe data de 8 octombrie 1920, universul făcea posibilă naşterea lui Frank Herbert. De ce? Desigur, pentru că planeta Arrakis şi întreg universul Dune existau undeva în necuprinsul cosmosului şi aşteaptau ca cineva să povestească despre ele oamenilor.

Dar chiar dacă lucrurile nu stau chiar aşa, un lucru este sigur: data de 8 octombrie, în preajma căreia ne aflăm, este an de an prilejul de a ne aminti de Frank Herbert şi importanta operă pe care ne-a lăsat-o moştenire. Ne referim, bineînţeles, la importanta serie Dune, a cărei scriere autorul a început-o lucrând la cu totul şi cu totul alt proiect, şi anume un articol ştiinţific pe tema dunelor de nisip.

Din fericire, însă, articolul (nepublicat vreodată) a căpătat forţa unui tăvălug şi a devenit una din cele mai faimoase serii de autor din istoria literaturii science-fiction. Şi pe care vă invităm, bineînţeles, să o descoperiţi integral pe nemira.ro cu această ocazie!

Frank Herbert 600p400

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *