Gaudeamus, un adevărat prilej de bucurie!

Iată că a trecut și ediția din acest an a Târgului Internațional Gaudeamus, iar evenimentul a fost un succes pe toate planurile. Sub cupola Romexpo București, timp de 5 zile, cultura a fost la ea acasă. Scriitori români și străini, editori, agenți literari, edituri, reprezentanți ai presei și invitați dintre cei mai speciali, au oferit publicului momente de neuitat, precum și mostre de profesionalism de cea mai înaltă calitate.

Standul Editurii Nemira s-a bucurat de un număr impresionant de vizitatori. Sâmbătă, șirul de evenimente speciale pe care editura le-a oferit celor prezenți, a început cu un moment deosebit: o sesiune de autografe Valentin Nicolau pentru volumele Păstrează copia şi nu uita originalul şi România feudelor târzii.

Un alt moment care a atras atenția publicului și a fanilor a fost reprezentat de lansarea Almanahului Anticipaţia. Cu această ocazie, au luat cuvântul nume mari ale literaturii românești, în persoanele Alexandru Mironov, Mihai-Dan Pavelescu, Andi Caragea şi Mircea Opriţă.

Încă o dată, dacă mai era nevoie, Nemira a arătat tuturor că România are autori valoroși, de un real talent și potențial și care merită susținuți și promovați, ziua de sâmbătă continuând cu lansarea a trei volume semnate de scriitori de prestigiu de la noi din țară: Armata moliilor, colecţia Nautilus, de Liviu Radu, volumul de povestiri SF, A doua venire, de Marian Truţa, tot din colecţia Nautilus și romanul Arrhetonul, de Lavinia Bârlogeanu, din colecția Cuaternar.  Lansările s-au bucurat și ele de prezența unor reprezentanți însemnați ai spațiului cultural românesc: Michael Hăulică şi Ştefan Ghidoveanu, Cristian M. Teodorescu şi Mihai-Dan Pavelescu, scriitorul Caius Dobrescu, criticul literar Mircea Martin şi publicistul Valentin Protopopescu.

Ziua de duminică a adus și ea o prezență impresionantă la standuri. Ofertele editurii, în spiritul Black Friday, au constat, printre altele, în reduceri de până la 70 %, promoții speciale, pachete de cărți și titluri noi, astfel încât orice pasionat de lectură să găsească tot ceea ce își dorea. Cele 3 lansări de duminică au beneficiat și ele de prezența extraordinară a unor oameni de cultură români și a unui public eclectic și erudit.

Prânzul a început într-o notă relaxată, lansarea manualul de persuasiune Cum să cucereşti un bărbat pe e-mail, messenger şi Facebook. Manual prctic de persuasiune beneficiind de un invitat special în persoana Cristinei Băzăvan. Apoi, lansarea colecţiei Byzantivm a devenit atracția zilei, pentru că a fost însoțit de un recital de muzică bizantină, susţinut de Grupul Psaltic Nectarie Protopsaltul, coordonat de Sabin Preda. Momentul muzical a întregit atmosfera în care s-a desfășurat acest eveniment, coordonatorul colecției, domnul Vasile Adrian Carabă, împreună cu domnul profesor Ionuț Tudorie fiind cei care au invitat publicul să facă cunoștință sau să aprofundeze cultura bizantină prin intermediul titlurilor puse la dispoziție de către editură.

Momentul care a încheiat seria evenimentelor Nemira a fost lansarea Dictionarului grec-român. Volumul II, B – Γ. Autorii Constantin Georgescu, Simona Georgescu şi Theodor Georgescu au luat cuvântul cu ocazia acestei lansări, invitaţii speciali Profesor emerit Zoe Petre, Prof. dr. Mariana Baluta-Skultéty, Prof. dr. Florica Bechet și Prof. dr. Ioana Costa aducând un plus de valoare acestui moment.

Chiar dacă târgul și-a închis porțile, Editura Nemira este alături de fanii săi fideli. Așa cum vă spuneam în articolele anterioare, pasionații de lectură vor fi premiați. Cei care au achiziționat cărţi de la standul Nemira pe toată durata târgului Gaudeamus, au avut posibilitatea de a se înscrie la o extragere excepțională, premiile constând într-o vacanță la munte, dar și  eReadere Evobook 1 şi cărţi cadou.

Evenimente, lansări, titluri noi, cititori fideli, vizitatori și numeroși invitați, echipa editurii, participanții la competiție, toți împreună au făcut ca cele două zile de târg să fie speciale, sărbătorind astfel plăcerea lecturii și iubirea de carte.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *