George Banu vine la Întâlnirile SpectActor!

Cel de-al doilea invitat al Întâlnirilor SpectActor 2011 este reputatul om de teatru George Banu.

Publicul craiovean va putea audia conferința De ce venim la teatru?, duminică, 30 octombrie, ora 11:00, la sala “Ion D. Sîrbu” a Teatrului Național “Marin Sorescu”. Moderatorul conferințelor va fi Nicolae Coande.

Întâlnirile SpectActor reprezintă deja un eveniment cultural important în viața Craiovei începând cu anul 2009. Printre cei care au conferențiat până în prezent la T.N. Marin Sorescu se numără personalități precum Ion Caramitru, Radu Beligan, Varujan Vosganian, Andrei Marga, Solomon Marcus, Răzvan Theodorescu, Matei Vișniec, Gabriela Adameșteanu, ASR Radu al României, Dan Grigore, Cristian Țopescu.

Aceste conferințe și-au propus să aducă în fața unui public cultivat, inclusiv tânăr, diferite personalități ale culturii românești contemporane, în dorința de a stabili un dialog pe coordonate umaniste, atât de necesar în actuala etapă a formării unei noi Românii.

George Banu a primit de trei ori Premiul pentru cea mai bună carte de teatru în Franța; a obținut premiul de excelentă acordat de UNITER și Premiul Prometheus 2007. Este președinte de onoare al Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru și Doctor Honoris Causa al mai multor universități europene. Cărțile sale au fost publicate de cele mai prestigioase edituri pariziene și au fost traduse in numeroase limbi. De asemenea, a scris o trilogie despre legăturile dintre teatru și pictură: Le Rideau, L’Homme de dos și Nocturnes.

La Editura Nemira a mai publicat volumele “Reformele teatrului în secolul reînnoirii”“Livada de vișini, teatrul nostru”, “Teatrul de artă, o tradiție modernă“, “Shakespeare. Lumea-i un teatru“, “Spatele omului“ și este autorul textelor din albumul de fotografie “Hamlet Machine” de Mihaela Marin (2007).

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *