Have you ever been GHOSTED? Atunci citește-o pe Rosie Walsh!

Cartea verii 2018 apare la începutul lunii mai în colecția Damen Tango: romanul Bărbatul care n-a mai sunat (Ghosted în original), de Rosie Walsh. După ce a scris o perioadă sub pseudonimul Lucy Robinson atât articole pentru revista Marie Claire, despre dragoste și ritualurile întâlnirilor, cât și romane, publicate în Marea Britanie, Rosie Walsh „debutează” în această vară cu Bărbatul care n-a mai sunat, care va fi tradusă în alte 20 de țări.

Rosie-189

Din experiențe personale, din dezamăgiri și temeri, autoarea britanică scrie despre ușurința cu care cineva poate să dispară și să devină o „fantomă”, iar persoana părăsită fără nicio explicație să fie GHOSTED. Rosie Walsh povestește despre întâlniri ratate și promisiuni tentante, despre acele gesturi aparent întâmplătoare și zâmbete fugare, preludiul, de ce nu, al unei posibile povești de dragoste. Uneori, a riscat și și-a ignorat instinctul, din curiozitate și fascinație. A surprins în articolele ei fragilitatea oricărei relații, a oricărui început. S-a retras când au apărut primele semne de întrebare, când simțea ceva nefiresc sau forțat. Însă niciodată nu s-a ascuns: a scris cu umor și ironie, prezentând diferite întâmplări cititorilor ei, fără a ignora influența tehnologiei în comunicarea din ziua de azi.

Ah, tăcerea din mesagerie! Să nu știi nimic sigur, să te gândești la sute de „Și dacă..?” Și, mai presus de toate, multiplele forme prin care te poți păcăli că totul are o explicație. Pentru toate astea e responsabilă tehnologia de azi.

Rosie-195

În Bărbatul care n-a mai sunatRosie Walsh explorează urmările fenomenului GHOSTING, de la speranța iluzorie din primele zile, când persoana uitată refuză să accepte respingerea și caută răspunsuri, agățându-se de toate avantajele comunicării instantanee oferite de tehnologie, până la neputința, durerea și tristețea unui om învins și nedumerit, care, probabil, niciodată nu va afla motivul despărțirii.

Toți cei pe care îi cunosc și au fost „ghosted” în era digitală, inclusiv eu, cunosc amețeala și aiureala care te cuprind în următoarele zile. Încercăm să ne convingem că telefonul lui s-a stricat, că și-a pierdut vocea, că poate i-a căzut mâna. Orice, în loc să acceptăm durerea unei respingeri pasive și leneșe.

Blogbarbatul

Bărbatul care n-a mai sunat este o poveste sensibilă despre dragoste, regăsire, speranță și dezamăgire. Legătura dintre Sarah și Eddie, „întreruptă” mult prea devreme prin dispariției lui, este imaginea în oglindă a multor experiențe comune azi. Cititorii vor căuta răspunsurile alături de Sarah și vor trece prin toate etapele emoționale ale pierderii cuiva, având la dispoziție o cantitate infimă de informații și amintirea celor șase zile de vis, când două suflete-pereche s-au întâlnit și s-au îndrăgostit, fără să bănuiască urmările și secretul ce îi va împiedica să fie împreună. Câteodată, indiferența nu este singura explicație.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *