Idei de cadouri de Crăciun

Fiindcă e decembrie, e luna cadourilor, cea mai așteptată perioadă din an, când totul în jur este cu și despre MAGIE.

Ne place să ne cuibărim în colțurile noastre cozy, alături de o carte bună sau de un film crăciunistic, cu miros de clementine în aer. Și pentru că vrem să transmitem atmosfera mai departe, o carte e cel mai bun cadou pentru a face asta. Prin cărți oferim deopotrivă dragoste, bunătate, siguranță, prietenie, inspirație, liniște și magia Crăciunului.

Fii un Moș Crăciun care oferă #plăcerealecturii și oferă momente de citit celor dragi.

Pentru prietenul pasionat de serialul Friends, care vrea să știe mai multe despre Matthew Perry

Îndrăgitul star din Friends ne conduce în culisele acestui serial de succes și povestește despre lupta cu dependența în stilul său inconfundabil, amuzant și ingenuu, prin acest volum plin de speranță. Romanul a urcat pe locul 1 în topul Amazon, la doar o zi după lansarea oficială și continuă să fie în fruntea clasamentelor internaționale, demonstrând puterea incredibilă a poveștilor de viață împărtășite cu vulnerabilitate și deschidere.

Pentru cei care au nevoie de un strop de motivație

Poți să oferi o carte care se simte ca o oră la terapie (sau mai multe, de fapt, doar că le dozezi cum vrea cititorul). O carte despre piedicile pe care ni le punem în fața propriei dezvoltări, dar și despre diferitele feluri în care putem să înțelegem și să depășim aceste piedici. Brianna Wiest analizează motivele, condițiile, piedicile, dar și calea de urmat pentru a ieși din starea de autosabotare, atingându-ne potențialul maxim de dezvoltare.

De secole, muntele a fost folosit ca metaforă pentru marile provocări cu care ne confruntăm, în special pentru cele care par imposibil de depășit. Pentru a escalada propriii munți, trebuie, de fapt, să lucrăm intensiv pe plan intern pentru a ne descoperi și depăși traumele, a ne dezvolta rezistența și a ne adapta urcușului anevoios. În cele din urmă, nu este vorba de a cuceri un munte, ci de a ne (re)cuceri pe noi înșine.

3 recomandări pentru cei care citesc povești romantice & Christmassy

O poveste care va rămâne alături de cititor mult timp după ce o va fi terminat.

În fiecare decembrie, Josie le trimite o scrisoare părinților săi pe care i-a pierdut cu mult timp în urmă, de Crăciun.

Le scrie aceleași cuvinte: „Mi-e dor de voi mereu.“

De data aceasta, călătoria către cutia poștală îi este întreruptă brutal, când se izbește cu bicicleta de un străin misterios, Max, care îi va schimba cursul vieții.

Un bărbat și o femeie. Zece ani. O iubire de neuitat.

Laurie e convinsă că dragostea la prima vedere e un mit. Dar, într-o zi de decembrie, printr-o ninsoare puternică, zărește din autobuz un bărbat și stie imediat că l-a găsit pe EL.

Convinsă că îi e sortit să-l revadă, își petrece un an de zile căutandu-l prin toate cafenelele din Londra. Nu îl găsește, în schimb, îl reîntâlnește la o petrecere de Crăciun, când cea mai bună prietenă i-l prezintă ca pe noul ei iubit, Jack, bărbatul din stația de autobuz.

Ce șanse ai să-ți întâlnești sufletul-pereche?

Viețile lor au început în același moment, dar au continuat cum nu se poate mai diferit. Iar acum, după aproape treizeci de ani de întâlniri ratate, sunt pe cale să se intersecteze din nou.

Minnie Cooper și Quinn Hamilton s-au născut în același spital, de revelion, dar Quinn a primit premiul cel mare pentru „cel dintâi născut“ în Londra, în anul 1990. Cu un asemenea ghinion, nici nu e de mirare că fiecare aniversare a lui Minnie s-a dovedit un mic dezastru.

Când se reîntâlnește cu Quinn peste ani de zile, la o petrecere de Anul Nou, descoperă că el a devenit un om de afaceri șarmant și plin de succes, în timp ce ea e pe cale să-și piardă compania și casa.

Dacă sunt atât de diferiți, de ce fiecare întâlnire întâmplătoare îi tulbură și îi face să-și dorească mai mult?

Pentru cei care vor să își trăiască iarna interioară

Uneori este de ajuns un derapaj de la cursul obișnuit al vieții ca să ai un sentiment de dislocare și singurătate: o boală neașteptată, pierderea cuiva drag, o despărțire, probleme la job. Când soțul său s-a îmbolnăvit, iar ea a fost nevoită să renunțe la o slujbă foarte solicitantă, Katherine May s-a trezit aruncată într-un ocean de incertitudine și izolare. Cartea aceasta e mărturia felului în care a reușit să depășească momentele grele și a învățat să le privească mai degrabă ca pe niște șanse de a se dezvolta. Transformările incredibile prin care natura trece în timpul iernii pentru a supraviețui frigului i-au slujit autoarei drept surse de inspirație, dându-i puterea de a continua.

Katherine May ne invită la acceptarea tristeții prin retragerea din lumea agitată, la descoperirea bucuriei care există în frumusețea trecătoare a iernii, la  înțelegerea vieții ca un fenomen ciclic, nu ca o linie continuă. Iar minunatul ei memoir, care a cucerit cititorii din întreaga lume, ne învață să îmbrățișăm, pur și simplu, iernile din viețile noastre.

Pentru prietenele feministe

Chimista Elizabeth Zott nu este o femeie obișnuită. La începutul anilor ʼ60, se angajează la Institutul de Cercetare Hastings, unde observă că atitudinea față de femei a colegilor săi nu e deloc obiectivă. Singurul care pare să o înțeleagă este genialul și singuraticul Calvin Evans, savantul cu multiple nominalizări la Premiul Nobel, care se îndrăgostește de mintea ei sclipitoare.

Elizabeth se trezește, în doar câțiva ani, nu doar o mamă obligată să-și crească singură fiica, ci și vedeta celei mai îndrăgite emisiuni de gătit din Statele Unite, Cina la șase. Maniera revoluționară în care eroina noastră interpretează gătitul este 100% științifică: „combinați o lingură de acid acetic cu un praf de clorură de sodiu“, își îndeamnă ea telespectatoarele.

Numai că, din păcate, nu toată lumea este încântată de succesul lui Elizabeth Zott, pentru că ea nu le învață pe femei doar cum să gătească, ci și cum să gândească.

Pentru cei mici, nerăbdători să găsească cadouri sub brad

O poveste cu un motan simpatic, care întreabă și se întreabă care sunt cele mai frumoase daruri de Crăciun. Să vedem, vor fi coronițele, turta dulce sau altceva, mult mai cald și mai prețios?

Alături de Dar motan, cei mici vor învăța:

  • Bunătatea e cel mai de preț dar
  • Uneori, lucrurile la care ne pricepem cel mai bine sunt cele mai potrivite să fie dăruite altora
  • Prietenii au mereu soluții, chiar și de Crăciun
  • Rivalitatea se poate transforma oricând în prietenie și grijă

În Dar Motan greșește intrăm în spiritul Crăciunului, iar cei mici învață despre greșeli, dar și despre prietenie, familie și despre cum poți repara lucrurile, dacă îți dorești asta cu adevărat. Mitanța, mâța din Franța și o bună sfătuitoare a lui Dar, îi oferă acestuia o baghetă specială care să îl ajute să își repare greșelile: „Vei ști să preschimbi în ceva prețios ceva ce părea greșit și deloc frumos.“ Motanul va descoperi că magia este în fiecare dintre noi și că, în viață, „Cine nu greșește nu crește.“

Cei mici pot învăța din carte:

  • Unele lucruri se pot repara dacă îți dorești asta cu adevărat.
  • Ai de învățat multe lucruri din greșeli.
  • Ce frumos este să-ți petreci sărbătorile în familie!
  • Prietenii sunt un ajutor foarte bun la nevoie.

Pentru cititorii care refuză să crească și care iubesc poveștile de Crăciun

Cărțile christmassy de Matt Haig sunt o alegere PERFECTĂ de dăruit. Pline de magie și aventură, poveștile scrise de Matt Haig vă vor fermeca și vă vor convinge că, de fapt, magia există.

Una dintre cele mai iubite povești de Crăciun din ultimii ani, Un băiat numit Crăciun spune povestea lui Nikolas, un băiețel de unsprezece ani, care face o călătorie la Polul Nord, unde spiritul Crăciunului și bunăvoința par să fie la cote foarte scăzute, iar el e chemat să repare lucrurile. Găsiți această frumoasă poveste de Crăciun și pe micile ecrane.

Când Amelia vrea să-și vadă o dorință îndeplinită, știe exact cu cine trebuie să vorbească – cu Moș Crăciun.

Dar magia în care-și dorește să creadă începe să pălească, iar Moș Crăciun are alte griji pe cap ca să mai stea să se gândească la niște dorințe imposibile: elfi supărați, reni care cad din cer, troli nervoși… și chiar e posibil să fie anulat și Crăciunul.

Dar Amelia nu e tocmai o fată obișnuită. Și, după cum va afla și Moș Crăciun, dacă vrea să aibă parte de Crăciun, o să cam aibă nevoie de puțin ajutor…

Nu e ușor să fii copil și să crești în Elfhelm, chiar dacă părinții tăi adoptivi sunt Moș Crăciun și Mama Crăciun.

De exemplu, școala elfilor poate fi de-a dreptul plictisitoare când trebuie să cânți colinde de Crăciun în fiecare zi – chiar și în iulie – și când pici la toate examenele de făcut jucării. Să nu mai zicem că e mereu foarte, foarte frig.

Dar când gelosul Iepuraș de Paște și armata lui de iepuri atacă Elfhelm pentru a opri Crăciunul, e rândul Ameliei să-și ajute noua familie și pitorescul sat de elfi ca să păstreze viu spiritul Crăciunului, înainte să fie prea târziu…

Spiridușa Adevărului primește blestemul de a spune mereu adevărul. Blestem, la început, pentru că o aduce și în multe situații neplăcute. Dar adevărata eliberare de această năpastă vine tot cu ajutorul prieteniei, atunci când Spiridușa o cunoaște și o ajută pe Aada, o fetiță din Helsinki, alături de care începe restul aventurii ei.

Sperăm că te-au ajutat ideile spiridușilor Nemira! Le găsești pe toate pe nemira.ro sau, poate, le vei găsi chiar sub bradul tău.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *