Hotel Transilvania va fi ecranizat în toamnă

Hotel Transilvania este primul volum din seria de 24 a scriitoarei Chelsea Quinn Yarbro, avându-l în prim plan pe Contele Saint Germain.

Povestea romanului se bazează pe atracţia dintre Conte şi tânăra Madelaine de Montalia şi pe societatea satanistă condusa de contele de Saint Sebastien, a cărui atenţie este de asemenea atrasă de Madelaine. Acţiunea cărţii are loc în Franţa secolului al XVIII-lea, obiceiurile şi vestimentaţia din acea perioadă fiind conturate foarte bine.

Când am citit cartea, mi-am dorit să existe şi o adaptare cinematografică, dar nu am găsit niciuna. Totuşi, se pare că la sfârşitul lui septembrie va apărea un film (din păcate de desene animate) bazat pe romanul lui Yarbro!

Spre deosebire de povestea originală, vampirul, care poartă, evident, numele de Dracula, se retrage într-un hotel părăsit pentru a-şi recăpăta forţele. Alături de el sunt o mumie, un vârcolac şi chiar şi Frankestein. De data aceasta, cea pe care vampirul trebuie să o protejeze nu este femeia de care e îndrăgostit, ci fiica sa, iar cel de care trebuie să o protejeze nu este un conte satanist, ci un tânăr îndrăgostit.

Regizată de Genndy Tartakovsky, comedia îi va avea în distribuţie pe Adam Sandler (Dracula), Steve Buscemi, Miley Cyrus, Kevin James şi mulţi alţii.

Chelsea Quinn Yarbro este o scriitoare americană de succes, fiind cunoscută în special pentru seria Saint-Germain. S-a născut în Berkeley, California şi a urmat cursurile San Francisco State College. În cei peste 35 de ani de carieră, a scris în diferite genuri literare, printre care science fiction, horror sau western.

În 2003, a primit titlul de Grand Master of the World Horror Convention. Printre premiile primite, amintim Fine Foundation Award for Literary Achievement (1993), Ordinul Cavalerilor oraşului Braşov (premiu decernat de Societatea Dracula din Transilvania), în 1997. În plus, este prima femeie aleasă preşedinte al Horror Writers Association.

Voi aţi citit Hotel Transilvania sau Palatul, cel de-al doilea volum din seria Saint Germain? Aţi vrea să continuăm seria şi cu celalalte volume?

12 Commentarii

  1. Agatha95 19/10/2012 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *