Îl sărbătorim pe W. E. B. Griffin!

OstaticulNăscut pe 10 noiembrie 1929, William Edmund Butterworth III (cel mai bine cunoscut de public sub pseudonimul W.E. B. Griffin) este unul dintre cei mai prolifici autori de thriller militar și ficțiune istorică din zilele noastre. A scris peste 45 de romane de gen, în cadrul a șase serii, devenind de-a lungul timpului cap de listă în topurile de best-seller-uri ale The New York Times, The Wall Street Journal sau Publishers Weekly. S-a născut în Statele Unite și până la ora actuală portofoliul său cuprinde un număr de peste 130 de lucrări de ficțiune și non-ficțiune. 

Mai mult de 40 de milioane de exemplare ale cărților sale se află în curs de apariție în peste 10 limbi, inclusiv ebraică, maghiară, chineză și japoneză. Ultima serie, The Presidential Agent, din care face parte și romanul Ostaticul, este apreciată de critică nu numai pentru acuratețea datelor pe care se bazează, ci și pentru realismul și intensitatea cu care autorul abordează teme de război actuale, cu accent pe conflictele moderne și pe intrigile politice internaționale curente.

Griffin deține o experiență militară semnificativă, poate de aceea romanele sale, dincolo de personajele complexe și stilul pasionant pe care le oferă, impresionează cititorul prin minuțiozitatea detaliului și prin abordarea unor probleme care preocupă contemporaneitatea.

Împletind perfect realitatea cu ficțiunea, romanele lui Griffin reprezintă o lectură savuroasă și plină de suspans, potrivită pentru orice cititor pasionat de genul thriller. Lăudat de unele dintre cele mai prestigioase publicații din lume, unii specialiști în domeniu spun despre Griffin că ar putea deveni părintele american al unui nou tip de James Bond.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *