În carne şi oase: actorii din Urzeala tronurilor

toti-ladscape-70x50

I-am văzut de-aproape pe câţiva dintre actori, în urmă cu câteva săptămâni, la Londra, când jurnalişti din toata lumea au avut ocazia să afle, chiar de la ei, ce se întâmplă în sezonul III. Personajele din “Urzeala tronurilor” în carne şi oase au vorbit despre globalizare, iubire, surprizele sezonului III (cu măsură) şi puterea vindecătoare a fanteziei. Pe viu, cel mai frumos e să vezi partea umană a lucrurilor: faptul că actorii au emoţii faţă în faţă cu jurnaliştii, chiar dacă sunt rodaţi în exerciţiul expunerii. Iată-i în câte o secvenţă de viaţă, nu de film“, povesteşte Ana-Maria Onisei.

Kit Harington (Jon Snow) este bastardul familiei Stark şi cel mai bun prieten al tuturor copiilor din familie. Generos şi pentru că sare mereu în ajutor, calcă pe urmele tatălui Stark şi se remarcă prin curaj şi mândrie.

Însă, are de luptat cu propria identitate, în ochii societăţii – nici măcar el nu ştie cine este adevărata sa mamă. O parte din viaţa lui ca personaj oglindeşte această luptă de a cuceri o poziţie socială. Totuşi, încă dependent psihologic de mama sa neştiută, Jon Snow se apropie foarte greu de oameni şi, mai ales, de femei. E unul din motivele pentru care evoluţia relaţiei sale cu Ygritte (Rose Leslie) stârneşte curiozitate pentru fani.

În realitate, Kit Harington e aproape la fel de reţinut ca personajul său. Şi-a trecut părul lung, cârlionţat, peste ureche. E primul gest pe care l-a făcut când s-a aşezat în faţa jurnaliştilor. Ochii sunt şi mai electrici decât îi vezi pe ecran. De un negru închis, cu o brumă de albastru. Apoi, şi-a scuturat uşor mâinile şi a încercat să le găsească o poziţie confortabilă. Le-a aşezat pe coapse.

“Ce mi s-a părut interesant la personajul meu în sezonul III e un simţ al misterului. Nu ştim bine cui îi va rămâne loial până la urmă. Dacă ar fi să-i spun ceva lui Ygritte, care mă tot tachinează şi-mi zice că sunt plicticos, i-aş zice: <<Vorbeşti prea mult! Yup, yup, yup!>>. De fapt, personajul meu, Jon, n-a cunoscut foarte multe femei şi suferă de un complex oedipian. Şi e delicios, căci el şi Ygritte au o relaţie în genul adolescentin, e evident că se plac, însă mereu îşi spun răutăţi. În sezonul III, el încearcă să se izoleze, e o carte închisă. Însă, de fiecare dată când se apropie Ygritte, lasă garda jos. Asta îmi place să cred şi, în orice caz, aşa am vrut să joc personajul. În mod normal, el nu suportă să depindă de alţii, e mândru.”

Experienţa lucrului la film l-a făcut pe Kit să pară mai matur decât cei 26 de ani pe care-i are.

“Urzeala tronurilor e un fenomen global datorită fanteziei pe care o propune. Cred că trăim o perioadă foarte dificilă de când a început criza economică, iar serialul e o posibilitate de a evada. Oamenii nu vor să privească o dramă sfâşietoare despre prăbuşirea financiară. O văd oricum la ştiri. Vor să intre într-o altă lume şi să privească dragoni”.

Citeşte continuarea pe Hotnews.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *