Adevărurile noastre. Visul american, de Kamala Harris

Editura Nemira lansează, în imprintul Orion de nonficțiune, cartea de memorii a vicepreședintelui Statelor Unite ale Americi, Kamala Harris: Adevărurile noastre. Visul american, tradus de Adina Ihora. Anul trecut, tot la Orion, a apărut și autobiografia președintelui SUA, Joe Biden: Promisiunile mele. Despre viață și politică.  Două cărți de neratat dacă vrem să înțelegem mai bine lumea în care trăim și istoria vie.

Fiică de imigranți, Kamala Harris a crescut într-o comunitate din Oakland, California, cu preocupări pentru dreptatea socială. Pasiunea sa pentru justiție a fost evidentă încă din copilărie, iar când a devenit procuror districtual adjunct imediat după absolvirea Dreptului, s-a impus rapid ca unul dintre cei mai inovatori agenți ai schimbării în domeniul aplicării legii din SUA. A fost aleasă în scurt timp procuror districtual în San Francisco, apoi a devenit șefa organelor de aplicare a legii din statul California. Cunoscută ca o susținătoare a clasei de mijloc a înfruntat marile bănci în timpul crizei executărilor silite, obținând un acord istoric pentru familiile salariate din California.


Adevărurile noastre. Visul american este o carte despre adevărurile fundamentale pe baza cărora a fost construită societatea americană și despre îndelungata strădanie de a discerne care sunt aceste adevăruri și cum este cel mai bine să se acționeze pe baza lor.

A fi inteligent înseamnă a identifica adevărurile care ne pot face să devenim o comunitate mai bună, precum și a susține aceste adevăruri cu toată forța. Acesta a fost crezul care a călăuzit-o pe Kamala Harris spre o carieră de succes ca procuror general al Californiei, ca senator al Statelor Unite și acum ca vicepreședinte al țării, confruntându-se în fiecare rol cu probleme complexe, de la asistența medicală și noua economie la imigrație, securitate națională, criza opioidelor și inegalitatea socială.


„Provocarea mea de fiecare zi este să fiu o parte a soluției, să fiu o luptătoare optimistă în bătălia care va urma. Provocarea pe care v-o lansez este să vă alăturați acestui efort. Să luptăm pentru idealurile și valorile noastre. Să nu ridicăm mâinile a neputință când este timpul să ne suflecăm mânecile.“ 

Kamala Harris

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *