In locul Evei, ispita cartilor

În locul de unde mamele noastre îşi cumpărau pe vremuri rochii cu fason (fostul magazin Eva), s-a deschis săptamâna trecuta Diverta Magheru.

În nou deschisa librărie, ziua de 2 septembrie a fost dedicată Smart FM şi Nemira: în semn de sărbătoare, am dat oamenilor cărţi de citit, am stat cu ei la taclale, iar pe seara colegii de la Nemira au surprins audienţa printr-o altfel de lansare: aşa cum va povestea şi Vlad zilele trecute, tineri absolvenţi ai Facultăţii de teatru de la Universitatea Hyperion, sub indrumarea Rodicăi Mandache au pus în scenă fragmente din Triumful prostiei de Belinda Cannone.

Dacă vreun cunoscut critic literar (nu spui cine, las la imaginaţia fiecăruia) ar fi povestit despre această carte într-o ambianţă cu ştaif, sunt sigură că audienţa n-ar fi fost aşa de absorbită. Cel mai atent spectator a fost un bebeluş care, încremenit în carucior, urmărea jocul actorilor ca pe o partidă de tenis. Sunt sigură că i-au placut costumele.

Despre ce  vorbeau acei oameni mari şi despre trimful prostiei, va afla peste nişte ani buni, când prin cine ştie ce mijloace electronice va achiziţiona ultimul exemplar din Triumful prostiei aflat în depozitul Nemira. Îmi pare rău că nu am reuşit să imortalizez momentul.
Dar vă arăt alte poze.

3 Commentarii

  1. Daniel Vaduva 10/09/2008 Reply
  2. Adina Ionescu 10/09/2008 Reply
  3. gazutza 11/09/2008 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *