Încep filmările pentru Jocul lui Ender!

Celebrul roman SF “Jocul lui Ender” de Orson Scott Card va fi în sfârșit ecranizat, filmările începând de anul viitor. Summit Entertainment a achiziţionat drepturile de exploatare în Statele Unite ale romanului, cu toate că s-a încercat deja o ecranizare încă din 2003. Neînţelegerile cu studioul producător au făcut însă ca proiectul să fie amânat.

Pentru fanii Jocului, veștile bune continuă! Fiind prima carte a unui ciclu de foarte mare succes, printre care și “Vorbitor în numele morților”, “Xenocid”, “Umbra lui Ender” și “Umbra Hegemonului”, Summit Entertainment vor avea pe mână o nouă mină de aur cu această franciză orientată în special spre publicul adolescentin.

În plus, Orson Scott Card este singurul autor de SF care a primit în doi ani consecutivi prestigioasele premii Hugo și Nebula, iar asta nu ne face decât să avem așteptări și mai mari în privința peliculei care, cel mai probabil, se va afla în regia lui Gavin Hood (cel care a realizat și X-Men Origins: Wolverine). Acesta se află “în negocieri finale” pentru regia noului film, plecând de la o adaptare proprie.

Cât despre acțiunea romanului “Jocul lui Ender”, o rasă extraterestră foarte avansată tehnologic şi militar atacă Pământul, aproape distrugând specia umană. Pentru a se asigura că oamenii vor câștiga următoarea înfruntare, cea decisivă, guvernul terestru a creat in vitro genii pe care le antrenează intensiv în arta militară. Copiii supradotaţi sunt înrolaţi chiar înainte de adolescenţă şi integraţi unor programe de antrenament foarte dur – „jocuri“ de război. Ender Wiggin, un geniu printre genii, câștigă într-un timp record toate „jocurile“ și pare a fi eroul care va salva planeta. Dar va reuși să stabilească granița dintre real și virtual și să înțeleagă importanța ei crucială?

 

Un material de Andreea Cristache.

7 Commentarii

  1. Weird Vision 02/05/2011 Reply
  2. Skandalouz 02/05/2011 Reply
  3. Alex 02/05/2011 Reply
  4. Weird Vision 04/05/2011 Reply
  5. ioana 05/05/2011 Reply
    • ioana 05/05/2011 Reply
  6. CSPG 29/06/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *