Întâlnirile Yorick: lansarea Istoriei teatrului universal, cu George Banu și Felix Alexa

600p400

Luni, 20 iunie, de la ora 18.30 la ceainăria Cărturești se lansează în cadrul Întâlnirilor Yorick ediția ilustrată a Istoriei teatrului universal, coordonată de John Russell Brown.

Participă criticul de teatru George Banu și regizorul Felix Alexa.

Evenimentul va prilejui și o întâlnire cu volumul Convorbiri teatrale, de George Banu, publicat în colecția Yorick în colaborare cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Cartea cuprinde conversații cu cei mai importanți regizori din România și din străinătate, prezenți în ultimii trei ani la FITS: Felix Alexa, Eugenio Barba, Klaus Maria Brandauer, Dragoș Buhagiar, Constantin Chiriac, Alexandru Dabija, Pippo Delbono, Emmnuel Demarcy-Mota, Lev Dodin, Declan Donnellan, Benard Faivre d’Arcier, Jean-Jacques Lemêtre, Krystian Lupa, Piotr Skiba, Mihai Măniuțiu, Wajdi Mouawad, Silviu Purcărete, Peter Stein, Erhard Stiefel. Aceste conversații reprezintă și ele o istorie vie, din arhivele inedite, a teatrului actual românesc și străin.

Istoria teatrului universal a apărut în colecția Yorick, coordonată de Monica Andronescu, tradusă de Dana Ionescu, Adriana Voicu și Cristina Maria Crăciun.

Instrument indispensabil pentru oricine studiază azi artele spectacolului, Istoria teatrului universal este o incursiune fascinantă în istoria, știută și mai puțin știută, a artei teatrale de peste 4500 de ani, de la Egiptul Antic și până la formele multiculturale de azi.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *