Invitaţie la cenaclul ProspectArt: de la Solaris la Xenos

Societatea Romana de Science Fiction si Fantasy vă invită la Cenaclul ProspectArt, vineri 27 iunie 2014, ora 17.00, la Centrul Calderon, str. Jean-Louis Calderon nr.39, sector 2, Bucuresti.

Solaris

Titlul acestei ediţii este: De la Solaris la Xenos : ipostaze ale exo-raţiunii în SF-ul european

Discuţiile pornesc de la una dintre cele mai tulburătoare întrebări ale omului dintotdeauna: suntem sau nu singuri în Univers ? Literatura science-fiction a fost mereu concentrată pe prefigurarea „contactelor între civilizaţii”, pe punerea lor în scenă şi pe specularea asupra efectelor posibile.

Solaris reprezintă una dintre cele mai convingătoare descrieri a unei entităţi neantropomorfe din întreaga ficţiune mondială, roman devenit după câteva zeci de ani un SF canonic.

Pe de altă parte, nimic nu ne opreşte să aflăm cum îşi imaginează autorii SF români semenii din alte galaxii şi de pe alte planete, precum şi inevitabila întâlnire cu aceştia. Antologia Xenos, realizată de Antuza Genescu stă mărturie în acest sens. În cadrul întâlnirii se va citi un fragment din romanul Solaris şi o povestire din volumul  Xenos. Apoi vor avea loc discuţii despre cele două proze, iar pentru cei care vor avea răbdare până la xenossfârşit, vizionarea ecranizării-eveniment Solaris, în regia lui Andrei Tarkovski.

Intrarea este liberă şi sunt bineveniţi toţi iubitorii genului SF.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *